Zakinthos repülőjegy

Zakinthos repülőjegy

Zakinthos repülőjegy

Ha a Zakinthosra szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Zakinthos repülőjegy árak oldalunkat.

A téli hónapokban meglehetősen nehéz repülővel eljutni Zakinthosra, akár 4-5 átszállást is igényel, de a nyári szezonban több repülőjárat indul ide. Budapestről Zakinthosra a nyári hónapokban a Wizz Air fapados légitársaság indít csak közvetlen repülőjáratokat, de olcsó Zakinthos repülőjegyet lehet foglalni az Austrian Airlines és a Czech Airlines járataira is átszállással.

 

Zakinthos

Zakinthos város a szintén ezt a nevet viselő szigeten található. Bár köztudott, hogy a görög építészetre jellemző a kék-fehér kombináció, ebben a városban mégis inkább a fehér szín dominál. Szinte minden ház fehér fallal büszkélkedik. A hangulatos, kacskaringós utcácskák felfedezésre, sétálásra csábítanak. Jó ötlet céltalanul bolyongani ezen az utcákon, hisz így sokkal nagyobb esély van arra, hogy számunkra igen érdekes dolgokat láthassunk, mintha szervezett városnéző útra fizetnénk be.

A városban több templom is található, melyek megtekintését kár lenne kihagyni a programból. A Szent Nicolaos templom egy hídon átkelve látogatható meg, így nem csak a templom, hanem a környezet is rabul ejtő. Ezen kívül érdemes még felkeresni a Szent Dionysios templomot, mely nevét egy szerzetesről kapta. Minden év augusztus 24-én az ő tiszteletére tartanak ünnepségeket, és ilyenkor tekinthető meg az ezüst szarkofág, amely őrzi a maradványait.

A városhoz nagyon közel található egy kis falucska, Bochali, ahonnan meseszép látvány tárul elénk. Előtérben a várossal, míg háttérben a kék vizű tengerrel foglal el méltóságteljes helyet. Itt található nem mellékesen Szent Dennis mumifikálódott teste is.

Nem csak fürödni és úszkálni lehet Görögországban, hanem rengeteg gyönyörű helyet is meg lehet tekinteni. Épp ezért családoknak kiváló nyaralóhely. A kisebb-nagyobb szigetek egyre felkapottabbak lesznek a turisták körében.