Thesszaloniki repülőjegy

Thesszaloniki repülőjegy

Thesszaloniki repülőjegy

Ha a Thesszalonikibe szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Thesszaloniki repülőjegy árak oldalunkat.

Thesszalonikibe jelenleg csak a Wizz Air kínál közvetlen, átszállás nélküli repülőjegyet, de átszállással az Alitalia, az Austrian Airlines, a Germanwings, a Tarom és a Lufthansa is kínál olcsó Budapest – Thesszaloniki repülőjegyet.

 

Thesszaloniki

Ha Görögországban nyaralunk, ne hagyjuk ki Thesszaloniki meglátogatását, hisz biztosak lehetünk benne, hogy igazi különlegességeket láthatunk itt. A legismertebb látványosság talán a Fehér Torony, mely rengeteg más néven is ismertté vált a köztudatban. Nagyon sokáig börtönként szolgált, de jelenleg a Bizánci Kultúra Múzeumának ad otthont. Mindenki számára látogatható, nem túl borsos áron. A belépőjegy kifizetésével nem csak a múzeumot látogathatjuk meg, mivel a toronyból tökéletes kilátás nyílik az alattunk elterülő városra.

Ugyanilyen híres az úgynevezett Galerius Diadalíve is, amit Galerius császár állíttatott. Sikeres hadjáratait örökítette meg, de napjainkban már csak töredékek láthatóak belőle.

Az Agios Gorgious vagy más néven Szent György rotunda építésekor Galerius császár mauzóleuma volt, de utána volt keresztény templom, majd török dzsámi is, jelenleg ortodox templom működik benne. Megtekintése mindenki számára lehetséges.

Ezt a görög várost is érdemes gyalog felfedezni, hisz így olyan kincseket láthatunk, amit autóval vagy városnéző busszal biztosan kikerülnénk. A görög emberek nagyon barátságosak, épp ezért nem ritka, hogy a turistát saját házukba, asztalukhoz invitálják. Ebben az esetben nem kell semmitől tartani, nyugodtan elfogadhatjuk a meghívást.

Thesszaloniki is híres a régi építészeti megoldásokat felvonultató látványos lakóházak tömegétől. A hangulatos kávézók, vagy a pazar ételeket kínáló éttermek is mind arra várnak, hogy a turista betérjen oda a tűző nap elől. A görög kávét mindenképp próbáljuk ki, mert feledhetetlen ízélményben lesz részünk.