Santorini repülőjegy

Santorini repülőjegy

Santorini repülőjegy

Ha a Santorinire szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Santorini repülőjegy árak oldalunkat.

Közvetlen Budapest – Santorini repülőjegyet egyik légitársaság sem kínál, de átszállással az Aegean Airlines, a Lufthansa, a Condor, az Air Berlin és az Austrian Airlines ajánl olcsó Budapest – Santorini Repülőjegyeket.

Több közvetlen Budapest – Santorini charter repülőjárat indul a nyári hónapokban, melyek, mivel nem menetrendszerintiek, ami keresőnkben nem szerepelnek.

 

Santorini

A Szantorini, más néven Thíra ma egy gyűrűszerű alakzatot alkotó szigetcsoport, amely egy hatalmas vulkanikus robbanás eredményeként jött létre. A Külkádok szigetcsoport ezen különleges tagja a robbanás előtt egyetlen sziget volt, mára területén a robbanás következtében egy geológiai kaldera alakult ki. A hatalmas központi lagúnát jelenleg három oldalról veszik körbe 300 méter magasan sziklaszirtek, melyek a túloldalon meglehetősen lankásan ereszkednek bele az Égei-tengerbe.

Feltételezések szerint az ókorban a vulkán sokkal aktívabb volt, mint napjainkban és elképesztően erős. Kitöréséhez számos legenda kapcsolódik. Feltehetően a sziget mai formáját kialakító kitörés akár a 110 kilométerre délre, Kréta szigetén virágzó minószi civilizáció összeomlásához is vezethetett. Emellett egyes elméletek szerint a Szantorini szigetéhez köthető az Atlantisz legendája, de több tudós úgy véli, hogy az itt működő vulkán egyik nagy erejű kitörése okozhatta a bibliai háromnapos sötétséget Egyiptomban.

Napjainkban a sziget az egyik legkedveltebb turisztikai célpont Európában. Júliustól augusztusig, a nyár mindössze három hónapja alatt több mint egymillió turista látogat el ide, közülük a legtöbben óceánjárókon érkeznek, melyek a főváros, Thira vagy Fíra alatt állnak meg. Innen a turisták felvonóval, szamárháton vagy a 600 lépcsőfok leküzdésével gyalogosan juthatnak a városba.

Santorini repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

Santorininek egy repülőtere van Thira Nemzetközi Repülőtér (JTR), ami Thira belvárosától 5,8 Km-re fekszik. A legtöbb Santorini-re repülőjáratot indító légitársaság csak szezonálisan indít ide járatokat nyáron, sajnos Budapestről menetrendszerinti járat nem indul Santorinire, de közvetlen charter repülőjegyet lehet ide foglalni, szervezett utazás keretein belül utazási irodáknál.