Kréta repülőjegy

Kréta repülőjegy

Kréta repülőjegy

Ha a Krétaba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Kréta repülőjegy árak oldalunkat.

Budapestről Krétára egész évbennincsen közvetlen repülőjárat, de a nyári hónapokban a Wizz Air fapados légitársaság indít közvetlen Budapest – Kréta repülőjáratokat. Év közben a legkeresettebb Budapest Kréta repülőjegyeket a Aegean Airlines, Olympic Air, Lufthansa, légitársaságok kínálják.

Kréta az egyik legnépszerűbb, így leglátogatottabb görögországi sziget. Népszerűségét elsősorban természeti szépségének, látnivalóinak, vendégszeretetének köszönheti, amellett természetesen, hogy az időjárás kedvez a nyaralásnak, májustól októberig.

 

Mikor érdemes Kréta repülőjegyet foglalni

Kréta, csakúgy, mint Korfu felkapott görög nyaralóhely, így a nyári hónapokban picit drágább a szállás, illetve a repülőjegy ára is. Mivel Kréta a legnagyobb Görög sziget, nagy népszerűségnek örvend, így számos légitársaság kínál ide repülőjegyet, ami valamelyest csökkenti a Kéta repülőjegy árakat. A téli hónapokban a sziget picit kihaltabb, jópár étterem, bár zárva van, ezért ezt az időszakot nem ajánljuk, bár kétségtele, hogy ilyenkor a legolcsóbb a repülőjegy Krétára. Ha nyaralni is szeretne, de olcsón akar repülőjegyet foglalni Krétára, a legjobb, ha május második felére, vagy szeptember második felére foglal repülőjegyet, mivel ilyenkor még jó az időjárás, de olcsóbb az utazás Krétára.

Kréta

A Görögországban található Kréta minden évben szezontól függetlenül hatalmas tömegeket vonz, nemcsak gyönyörű strandjai miatt, hanem a történelmi emlékek végett is. Szinte minden része más-más hangulatot áraszt magából. Vannak, amelyek inkább a pihenésre felelnek meg, míg mások a féktelen, hajnalig tartó bulik helyszíne. Válogassunk a számunkra megfelelő helyek közül!

Krétán biztosak lehetünk abban, hogy soha nem fogunk unatkozni, különösen ha Réthymno óvárosba látogatunk, akkor a rengeteg látnivaló sarkall arra, hogy a nap minden percét kihasználjuk, mindent megnézzünk, és mindent lefotózzunk.

A múltidéző, szépen megmaradt romok vagy a jelenleg is folyó ásatások mind azt tükrözik, hogy Kréta nagyon élő, nagyon valóságos.

Árak tekintetében nagy a választék, hisz az olcsó helyektől a luxusszállodákig minden megtalálható. Amennyiben szeretnénk jobban megismerkedni a helyiekkel, akkor inkább válasszuk a családias panziókat, hisz itt nem csak olcsón szállhatunk meg, de még a helybéliek mindennapi életébe is betekintést nyerhetünk.

A strandolás és szórakozás mellett érdemes megtekinteni a műemlékeket, azok romjait, hisz ehhez hasonlókat sehol nem láthatunk, bármerre is menjünk a világban. A legtöbb történelmi helyszín ingyenesen látogatható, de ahol fizetni kell, ott sem nagyon magasak az árak.

Kréta jó úticél fiataloknak és időseknek egyaránt, de a kisgyerekes családok is jól szórakozhatnak.

Kréta repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

Krétán összesen 3 repülőtér található, de Budapestről csak kettőre indulnak járatok, illetve csak kettőre érdemes repülni, a harmadikra, Siteia (JSH) repülőtérre csak jópár átszálással lehet eljutni, megközelítőleg háromszor olyan drága repülőjeggyel, mint a másik két repülőtérre.

Kréta legforgalmasabb repülőtere, a Nikos Kazantzakis repülőtér (HER) a sziget északi partjának a közepén fekvő Herakliontól nyugatra 4 km-re fekszik. A repülőtérről a legegyszerűbben busszal lehet eljutni Kréta különböző pontjaira. A buszokat üzemeltető KTEL társaság oldalán bővebb információt kaphat az egyes buszjáratokról.

Kréta második repülőtere (CHQ) a sziget észak-nyugati részén fekvő Chania városban van. Erre a repülőtérre elsősorban belföldi gépek, illetve a nyári szezonban charter repülőképek érkeznek Európából. A repülőteret szintén érintik a KTEL buszjáratok, így ezekkel a legegyszerűbb, és legolcsóbb eljutni Kréta egyes pontjaira.

Kréta időjárása, éghajlata

Krétának mediterrán éghajlata van, amit a tenger mérsékel. A tél januártól márciusig tart, ilyenkor az átlaghőmérséklet 12-14 fok, a tenger 16 fok körüli, és ezekben a hónapokban esik a legtöbb eső. Márciusban és áprilisban is számítani lehet még esőre, az átlaghőmérséklet már kedvezőbb, 15-17 fok de napközben már 20 fok fölé is mehet a hőmérő higanyszála. Májusban, főleg a hónap végén már akár strandolni is lehet Krétán, az átlaghőmérséklet 24 fok, és a tenger vize is 20 fok körüli. Júniustól október közepéig nyár van krétán, a tenger hőmérséklete még októberben is 23 fokos, Októbertől nagyobb az esély esőre, illetve november decemberben is. Novemberben és decemberben az átlaghőmérséklet 14-17 fok, a tenger vize ennél picit melegebb 17-20 fokos.

Kréta aktuális időjárását itt tekintheti meg.

Mit érdemes Krétaban megnézni

Amellett, hogy Kréta nagyszerű üdülőhely számos látnivalóval, történelmi emlékhellyel büszkélkedhet. A gyönyörű strandok, felhőtlen pihenést és kikapcsolódást nyújtanak, ha Krétára foglal repülőjegyet, de érdemes felállni a nyugágyból és 1-2 napot szánni arra, hogy körülnézzen Krétán.

Heraklinon, vagy Iraklion Kréta fővárosa, a sziget északi partján, nagyjából a sziget közepén helyezkedik el. A város maga elég forgalmas, mivel a turisták többsége ide érkezik, vagy a kikötőbe, vagy a repülőtérre. A várost a 16. században épült városfal veszi körül.

Herakliontól 27 km-re keletre fekszik Hersonissos városa, amely hangulatos tengerparti sétányával, tavernáival tipikus görög üdülőfalu hangulatát kelti. A város történelmi részében hangulatos sikátorok, kiseb vendéglők vannak, érdemes körbesétálni a várost.

Knosszosz városban található Minosz király palotája, ahol ma többek között népművészeti múzeum van.

Érdemes meglátogatni a Kelet-krétán található Milatos cseppkőbarlangot, valamit Zeusz a görög főisten születési helyét a Deikté barlangot is.

Kréta adatok

Alapadatok

  • Lakosság 470 Fő
  • Területe 8 336 km2
  • Időzóna GMT +2
  • Ország Görögország
  • Pénznem Euro (€)

Kréta repülőterei