Korfu repülőjegy

Korfu repülőjegy

Korfu repülőjegy

Ha a Korfura szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Korfu repülőjegy árak oldalunkat.

Korfura közvetlen repülőjegyet csak a Wizz Air értékesít. Átszállással több légitársaság is kínál repülőjegyet Korfura, melyek közül a legkedveltebbek a következő légitársaságok: Aegean Airlines, Olympic Air,Lufthansa, Czech Airlines.

Korfu az egyik legnépszerűbb, így leglátogatottabb görögországi sziget. Népszerűségét elsősorban természeti szépségének, látnivalóinak, vendégszeretetének köszönheti, amellett természetesen, hogy az időjárás kedvez a nyaralásnak, májustól októberig.

 

Mikor érdemes Korfu repülőjegyet foglalni

Mivel Korfu a legnépszerűbb Görög sziget, a csúcsszezonban picit drágábbak a repülőjegyek, de népszerűségének köszönhetően sok légitársaság kínál Korfura szóló repülőjegyet, így ha jóval előre tud foglalni, mint az utazás időpontja, fog tudni olcsó repülőjegyet találni. A téli hónapokat azért nem ajánljuk (bár ekkor olcsóbbak a repjegyek Korfura), mert ekkor sok étterem, látnivaló bezár. Talán a legolcsóbb repülőjegyeket, abban az időszakban, amikor már érdemes Korfura repülni május végére lehet foglalni, úgy, ha már februárban, márciusban lefoglalja azt.

Korfu

Korfu az azonos nevű sziget fővárosa. A szigeten itt van a legpezsgőbb élet, hisz nappal a strandok vannak tele, míg éjszaka minden szórakozóhelyről a buli hangjai szűrödnek ki. Leginkább a fiatalok kedvelt nyaralóhelye.

Ezeken kívül rengeteg látnivaló is van a városban. Leginkább szembetűnő, hogy szinte minden nagy európai építészeti ág képviselteti magát. Láthatunk itt Olaszországra emlékeztető szűk utcákat, párizsi épületek szinte pontos mását, valamint angol házak stílusában épült házakat is. Érdekes látni ezt a sokak szerint kuszaságot, de pont ez adja meg Korfu igazi, egyedi hangulatát.

A látnivalók közül érdemes megemlíteni az Új Erődöt, ahonnan pazar kilátás nyílik a városra, valamint az Agios Spyridon templomot is. A templomról jó tudni, hogy 1589-ben szentelték fel a város védőszentjének, Szent Szpiridonnak, valamint itt őrzik a megmaradt ereklyéket is. A szent ereklyéket évente négy alkalommal körbehordozzák a városban. Ilyenkor nagy ünnepségek vannak nemcsak a városban, hanem az egész szigeten. Ha tehetjük, ilyenkor keressük fel a várost, hisz nemcsak szórakozhatunk, hanem betekinthetünk a vallási ünnepek menetendjébe is.

A fehér homokos strandok szinte minden turistát arra biztatnak, hogy egész nap csak fürödjenek. Ha ezt már meguntuk, vegyük nyakunkba a várost, és gyalogosan fedezzük fel az apró kávézókat, a hangulatos tereket, és biztosan találunk pár nagyon szép épületet is. A kanyargó utcácskákban nagyon könnyű eltévedni, így térképet mindig vigyünk magunkkal.

Korfu repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

Korfu repülőtere (CFU) Kerkyra település (Korfu város) déli részén található. Maga Kerkyra, azaz Korfu városa a sziget nyugati oldalán nagyjából közép tájt helyezkedik el. Ha nem bérel autót az ott tartózkodása alatt, akkor vagy taxival, vagy busszal juthat el a szálláshelyére.

A repülőtérről a 2 számú busz közlekedik, amivel nagyjából 10 perc alatt be lehet jutni Korfu belvárosába, ahonnan több busz is indul a sziget különböző pontjaira. A távolsági buszok a zöld buszok, a helyi buszok a kék buszok Korfun.

Korfu időjárása, éghajlata

Korfu éghajlata mediterrán, forró nyár és csapadékos enyhe tél jellemzi. A tavasz márciustól májusig tart, ilyenkor még nincs annyira meleg, hogy strandolni lehessen. Az október végéig tartó nyár után gyakorlatilag a téli csapadékos évszak jön, ami novembertől februárig tart.

Korfu aktuális időjárását itt tekintheti meg.

Mit érdemes Korfun megnézni

Bár kétségtelen, hogy Korfu a nyaralásról, a pihenésről és a strandolásról szól, érdemes a látnivalókat is megnézni, 1 vagy 2 napot szánni arra, hogy megismerje Korfu történelmét. Érdemes bemenni valamelyik Korfun található utazási irodába, és részt venni szervezett programokon (talán ez a legolcsóbb módja Korfu nevezetességeinek megtekintésére).

Érdemes megnézni az Achilleon palotát, amely Korfutól délre Gastouri falu közelében található. A palotát Erzsébet bácsi királyné építette. A palotában egy kiállítás is van Sissiről és II. Vilmosról. A palotának gyönyörű kertje is van, ahol Achilleus szobra is megtalálható.

A Mon Repos palota a Kanoni félszigeten található, és az angol királyi család, és kormányzók üdülő helye volt. Ma múzeum is üzemel az épületben, illetve csodás park veszi körül, ahol nem őshonos növények, hanem Indiából, Afrikából behozott növények vannak. A parkban található egy ókori templom romja, mely egykor Alkioné híres városához tartozott.

Angelokasztro vára egy sziklára épült, gyönyörű kilátással a tengerre. A várromon belül található az Arkangyalok temploma, illetve a Szent Kiriaki kápolna is.

Bár nem kulturális program, de felhőtlen szórakozást ígér Korfun az Aqualand, ahol több mint 40 csúszdán csúszhat le, illetve számos élmény medence van.

Akármelyik programot is választja, egészen biztos önfeledt pihenésben, szórakozásban lesz része, ha Korfura foglal repülőjegyet.

Korfu adatok

Alapadatok

  • Lakosság 110 000 Fő
  • Területe 614 km2
  • Időzóna CET
  • Ország Görögország
  • Pénznem Euro (€)

Korfu repülőterei