Athén repülőjegy

Athén repülőjegy

Athén repülőjegy

Ha a Athénbe szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Athén repülőjegy árak oldalunkat.

A legkeresettebb Budapest Athén repülőjegyek Aegean Airlines repülőjegyek, amelyek közvetlenek, de átszállással repülhet Austrian Airlines-szal, Lufthansával, Alitaliával is.

 

Mikor érdemes Athén repülőjegyet foglalni

A nagy nyári hőség ellenére Athénban a nyári hónapok a legforgalmasabbak, ilyenkor turisták ezrei özönlik el a látnivalókat. Ezt talán enyhíti az, hogy augusztusban veszi ki a legtöbb athéni a szabadságát, így ők elhagyják a várost.

Ha olcsó repülőjegyet szeretne foglalni Athénba, kerülje el a csúcsszezont, inkább tavasszal, vagy késő ősszel utazzon a városba. Ilyenkor a szórakozóhelyek, és éttermek is még nyitva vannak.

Télen van a legkevesebb turista Athénban, ilyenkor a hőmérséklet már nem túl meleg, illetve sokat esik az eső, bár ilyenkor olcsóbbak a szállodák és a repülőjegy is.

Athén

Görögország fővárosa mindenkinek ismerős, mindenki tud róla valamit. A látnivalókat szinte lehetetlenség felsorolni, mert sokak szerint itt minden sarkon van valami szép, amit meg kell nézni, valami lenyűgöző, amit kár lenne kihagyni.

Ha a legtöbb turistalátványosságot megnéztük, próbáljuk meg, hogy egy kávézó teraszán igyunk egy kávét, és csak figyeljük a helyieket. Sok esetben ebből tanulhatunk a legtöbbet, ebből ismerhetjük meg legjobban a görög embereket.

Athén legfontosabb látnivalói lenyűgözőek. Az Akropolisz talán az egyik olyan látványosság, melyet feltétlen fel kell keresnünk, ha arra járunk. Ha már megtekintettük az Akropoliszt, akkor az itt talált leleteket is érdemes megnézni, amit a tematikus múzeum mutat be. Számítsunk arra, hogy rengeteg kiállítási tárgyat láthatunk, és sok időbe is telik, míg sikerül a múzeumot végigjárni, ezért ne tervezzük a programot egy órásra, mert úgysem fogunk ebbe az időbe beleférni.

Amennyiben a görög történelem is érdekel, a Benaki Múzeum a nekünk való kikapcsolódás. A 19. századi palotában berendezett múzeum teljes betekintést nyújt a görög történelembe. A történelem rajongóinak ez szinte kötelező.

Szuveníreket szinte minden utcasarkon találunk, nemcsak üzletben, sok kézműves mester kis bódékban árulja a portékáját. Itt olcsóbban kaphatunk meg szinte mindent, nem beszélve arról, hogy még alkudni is lehet, és beszédbe is elegyedhetünk a helyiekkel.

Athén repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

Athén reptere (ATH) a várostól 20 km-re fekszik, dél-nyugatra. Athénba számos módon be lehet jutni:

  • Busszal: 4 busz vonal érinti közvetlenül Athén repterét, az X94-es Ethniki Amina metróállomáshoz visz, az X95-ös a városközpontba, pontosan a Syntagma térhez visz, az X96-os a Pireusz kikötő felé megy, az X97-es a Dafni metróállomáshoz szállítja az utasokat. A napi buszjegy 3,2 €-ba kerül.
  • Metróval: A 3-as metró közvetlenül a repülőtér mellett áll meg és a városközpont felé megy a Syntagma térhez, a felnőtt jegy 6 €.
  • Helyi vonattal: 15 percenként közlekednek vonatok a központi páylaudvarra (Larissis), a menetidő 35 perc, a jegy ára 6 €.
  • Természetesen taxival is utazhatunk, ez a legkényelmesebb, és egyben a legdrágább is. Athén központjába nappal 30-45 €-ért, éjszaka 40-70 €-ért lehet beutazni taxival.

Athén időjárása, éghajlata

Athénnak mediterrán éghajlata van. A nyári hónapokban sokszor megy 35 fok fölé a hőmérséklet, augusztusban magas a páratartalom is. Márciustól májusig nagyon kellemes az időjárás Athénban, igaz március kicsit szeles. Ősszel is nagyon kellemes a hőmérséklet, igaz ilyenkor nagyobb az esélye az esőnek. Novembertől februárig, sokat esik az eső a hőmérséklet 10 fokra esik vissza, amit a szél miatt hidegebbnek érezni.

Athén aktuális időjárásátitt tekintheti meg.

Mit érdemes Athénben megnézni

Ha Athénba szól a repülőjegye, és van ideje, hogy megnézze a nevezetességeket, akár gyalog is nekivághat, mivel a legtöbb látnivaló a központban van:

Romok: Akropolisz, Dionüszosz színház, Heródes Atticus színház, Hadrianus kapuja, Olimpiai Stadion

Múzeumok: Nemzeti Régészeti Múzeum, Bizánci Múzeum

Parkok: Nemzeti Park, Zappaion-kert

Templomok: Athéné Niké temploma, Parthenón, Erekhtheion, Olümpeion

Terek: Omónia tér, Szintagma

Egyéb: Aeropág, Lykavittos hegy, Monastiraki piac, Plaka

Athén adatok

Alapadatok

  • Lakosság 4 013 400 Fő
  • Területe 412 km2
  • Időzóna GMT+2
  • Ország Görögország
  • Pénznem Euro (€)

Athén repülőterei