Toulouse repülőjegy

Toulouse repülőjegy

Toulouse repülőjegy

Ha a Toulouseba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Toulouse repülőjegy árak oldalunkat.

Budapestről Toulousba egyik légitársaság sem indít közvetlen repülőjáratokat, de olcsó Toulouse repülőjegyet lehet foglalni az Air France, Alitalia, Brussels Airlines és a KLM járataira.

 

Toulouse

Bár jelen pillanatban Toulouse városa nem annyira ismert a turisták körében, mégis érdemes megjegyezni, hogy valamikor minden zarándokútvonal, mely Spanyolországba tartott, ezen a vidéken, városon haladt keresztül. Jelenleg azonban Toulouse inkább egyetemi városként képviseli magát, hisz minden évben több mint 100 ezer diák tanul itt.

Toulouse másik fő érdekessége, hogy itt található Európa repülési és űrkutatási központja. Ezzel a központtal több ezer embernek adnak munkát nemcsak a városból, hanem a környező falvakból is.

Ezeken kívül itt található még a világ legnagyobb román kori temploma is. Hatalmas befogadóképessége a valamikori zarándokok több ezres tömegét is képes volt befogadni. Azonban ha a legszebb vallási épületet keressük Toulouse-ban, akkor a Jacobins épületegyüttest kell megkeresnünk. Ez egy gótikus templom és kolostor együttese, mely a jakobinus szerzetesek számára épült. A kolostor-templom együttes ad otthon Aquinói Szent Tamás relikviáinak is. A templom építészeti különlegessége, hogy szinte nem is kell árammal megvilágítani semmit, hisz a tetőig nyúló ablakokon keresztül kellő mennyiségű fény érkezik a templom belsejébe.

Toulouse gyalogszerrel teljesen más arcát mutatja, hisz a régi kőfalak mögött, ha betérünk egy-egy nyitott kapualjon, akkor pompás, gazdagon díszített reneszánsz épületeket találunk.

Bár finn város, mégis inkább emlékeztet egy olasz városra, melyben csupán eltérnek azok a rózsaszín és szürke gránit kockakövek, melyek mai napig rengeteg utat borítanak, így adva mesebeli hangulatot a városnak.