Strasbourg repülőjegy

Strasbourg repülőjegy

Strasbourg repülőjegy

Ha a Strasbourgba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Strasbourg repülőjegy árak oldalunkat.

Közvetlen Budapest Strasbourg repülőjegyet egyik légitársaság sem kínál, de átszállással a Lufthansa, a Brussels Airways, az Austrian Airlines, az Alitalia és a KLM kínál olcsó Strasburg repülőjegyet.

Ha nem talál olcsó repülőjegyet Strasbourgba, érdemes megnézni a Budapest – Stuttgart repülőjegyek árát is, mivel csak 150 km-re van a Stuttgarti repülőtér, amit vonattal 2 óra alatt el lehet érni. Stuttgartba indulnak közvetlen, fapados járatok Budapestről, így a repülőjegy ára sokkal olcsóbb, mint Strasbourgba.

 

Strasbourg

Strasbourg Franciaország és Németország határánál, az Ill-folyó és a Rajna torkolatánál fekszik. A két országot az Európa-híd köti össze, illetve a Vogézek hegyvonulatai és a Jura-hegy közötti átjáró keleti kapuja is itt található – ezért nevezik Strasbourgot az utak városának. Az ide látogatóknak minden bizonnyal az a legfurcsább élménye, hogy az, egyébként közvélemény által ellenségesnek ítélt, két ország közti viszony itt, Strasbourgban egyáltalán nem érződik; német és francia békésen megfér egymás mellett. Talán ezért sem véletlen, hogy az Európai Parlament is ebben a városban található.

A belváros, más néven Grand Ile az Ill kis szigetén terül el; kanyargó, szűk utcáiban egy- és kétemeletes középkori házak sorakoznak, ablakaikat pedig tarka virágok díszítik. A városnak két említésre méltó tere van, egyik Kléber tábornok tere, másik pedig a Broglie tér. Utóbbiból indul ki a város legpatinásabb üzleti utcája, a Haute Montée Mésange, ahol első sorban divatmárkák üzletei, ékszerészek és lakberendezők árulják portékáikat.

Nem tudunk úgy végigmenni a városon, hogy úton útfélen ne pillantsuk meg a 142 méteres, vörös színben pompázó Münster tornyát. A szivárvány minden színében rikító ólomüveg ablakai igazán gyönyörű hatást keltenek. A város Dóm terén található a háromemeletes, gótikus Kammerzell-ház, mely napjainkban vendéglőként várja a turistákat. A téren található továbbá Rohan hercegérsek egykori palotája is, melyben múzeumot nyitottak a nagyközönség számára.

Strasbourg repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

A Strasbourg Nemzetközi Repülőtér (SXB) a városközponttól 19 km-re dél-nyugatra fekszik. A repülőtérnek 1 milliónál valamivel nagyobb az éves utasforgalma, nem számít nagy forgalmú repülőtérnek, Franciaország 17. legforgalmasabb repülőtere. A repülőtérről leggyorsabban és legolcsóbban a shuttle vonattal tud bejutni, ami 9 perc alatt van bent a városban és 3,6 €-ba kerül. A vonatállomás közvetlenül a repülőtér mellett van, ahová gyalog is kényelmesen át lehet sétálni.