Párizs repülőjegy

Párizs repülőjegy

Párizs repülőjegy

Ha a Párizsba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát, a napot, amikor uzatni szeretne (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen, minden további adatot adjon meg).Az első találat általában olyan ajánlat, amely több szempontnak is megfelel (ár, és idő).

Az online repülőjegy keresés és foglalás már a legegyszerűbb és legyorsabb módja annak, hogy Párizsba repüljön. A keresés gombra kattintva a megadott paraméterek alapján fog ajánlatokat kapni, (amelyek minden megadott keresési feltételnek meg fognak felelni) a következő oldalon, ami akár több száz is lehet. Átnézheti az összes ajánlatot, de rendezheti is azokat különböző szempontok alapján, de további kereséseket is indíthat.

Párizsba sok járat indul Budapestről, London után ide repül a legtöbb közvetlen járat. Van olyan nap, amikor 5 járat is indul ide, így könnyen ki tudja választani az Önnek legjobb párizsi járatot az ajánlatok közül.

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Párizs repülőjegy árak oldalunkat.

A legkeresettebb repülőjegyek Párizsba az Air France, easyJet és Ryanair repülőjegyek, amelyek közvetlenek, de átszállással repülhet Austrian Airlines -szal, Lufthansa -val, Swissair-rel is.

 

Ha fapados Budapest Párizs repülőjegyet szeretne van 2 légitársaságnál is foglalhat, mivel jelenleg a Ryanair és az easyJet fapados légitársaságok is kínálnak ide repjegyeket. Mivel a Ryanair az ultra fapadosok közé tartozik, nagyobb a valószínűsége, hogy itt fog olcsóbb repülőjegyet találni, de a fapados repülőjegy ára sokban függ az időponttól, hogy mennyire foglal előre, illetve az sem mindegy, hogy mi van a megvásárolt szolgáltatásban.

Egész biztos, hogy a fent említett fapados légitársaságoknál nem fog olcsóbb repülőjegyet találni Párizsba, de könnyen olcsóbb lehet egy hagyományos légitársasággal való utazás, ha a teljes utazási költséget figyelembe veszi. Ha a fapados Párizs repülőjegy mellé megveszi azokat a kényelmi szolgáltatásokat, amit egy hagyományos légitársaság kínál (nem kell sorba állni, feladhat poggyászt, inna, enne az utazás során, kényelmesebb, nagyobb lábteret szeretne), könnyen lehet, hogy kiderül a hagyományos repülőjegy olcsóbb. Ha 3 hónapra előre tud foglalni az Air France hagyományos légitársaság csak 10-15 ezer Ft-tal kínál drágább repülőjegyeket Páruszba, de sokkal többet nyújt, mint egy fapados légitársaság.

'

A legkeresettebb repülőjegyek Párizsba az Air France, easyJet és Ryanair repülőjegyek, amelyek közvetlenek, de átszállással repülhet Austrian Airlines-szal, Lufthansával, Swissair-rel is.

'

Párizs

A Szajna folyó partján, a franciaországi Île-de-France szívében terül el az ország fővárosa, Európa egyik legnépesebb városa, Párizs. A város XII. kerületében 1991-ben számos lenyűgöző lelet került elő, az ásatások során egy Kr. e. 4200 körüli vadászfalu nyomait tárták fel. Ezt követően a ma ismert leletek szerint Kr. e. 250 és 200 között alapították meg a rómaiak a mai város ősét.

Párizs végül a IV. században kapta meg napjainkban is használt nevét a parisius törzs után. A város a XI. században kezdte meg a terjeszkedést a Szajna jobb partján, majd a következő századokban rohamos fejlődésnek indult, miközben királyi székhellyé nőtte ki magát. Párizs gyakorlatilag két évezreden keresztül játszott kiemelkedően fontos szerepet a régió történelmében, napjainkban pedig a világ egyik vezető gazdasági és kulturális központja, emellett pedig a négy vezető világváros egyike, köszönhetően a politikára, az oktatásra, a tudományra, a művészetekre, a sajtóra, a szórakoztatóiparra, valamint a divatra gyakorolt befolyásának.

A város világszinten a turisták legkedveltebb úti célja, évente több mint 30 millióan látogatnak ide. Emellett itt található az 500 legjelentősebb vállalat közül 38-nak a székhelye, de olyan jelentős nemzetközi szervezetek központja is a város, mint az UNESCO, az OECD, az ICC vagy az ESA.

Párizs szállás

Párizs szállás

Ha Párizsba szeretne olcsó szállást foglalni a repülőjegye mellé, Párizs szállás oldalunkon teheti meg.

Szálláskeresőnk több, mint 30 nagy szállás kereső és foglaló rendszer Párizs szállás ajánlatait gyűjti össze egy helyen. Csak párat megemlítve ezek közül a szállás kereső és foglaló rendszerekből: Agoda, Booking.com, HostelBroker, Hotels.com, Otel.com.

Párizs szállás 6 802 Ft/fő/nap-tól »

Párizs látnivalók

Párizs látnivalók

Bár Párizs tömegközlekedése kivalló, egy jó városnézéshez a gyaloglást ajánljuk. Így lehet a legjobban megnézni a látnivalókat, megcsodálni Párizs, "hétköznapi" épületeit, lakóházait is, a nyüzsgő utcákat, és a kávézókat, ahová érdemes betérni megpihenni.

Párizs látnivalóit hetekig lehetne látogatni és leírni is hosszú idő lenne, dezért külön oldalon összeszedtük ezeket, egy-egy kedvcsináló leírással.

Egy biztos, ha Párizsba foglal repülőjegyet, és van egy kis szabadideje a város látnivalóira, nem fog unatkozni!

Párizs latnivalók bővebben »

Párizs időjárás, éghajlat

Párizs időjárás

Párizsnak tipikusan nyugat-európai óceáni éghajlata van, amire az Észak-atlanti-áramlat is hat.

A nyári hónapok általában melegek, hasonlóan a mi időjárásunkhoz (1-2 fokkal hidegebbek az átlaghőmérsékletek), viszont a téli hónapok enyhébbek (4-5 fok a különbség).

Párizs időjárás bővebben »

Párizs repülőtér

Párizs repülőtér

Bár Párizsnak több repülőtere is van, számunkra 3 fontos csak, hiszen csak ezekre tud Budapestről repülőjegyet foglalni.

A Charles de Gaulle (CDG) repülőtér 23 km-re észak-keletre fekszik a várostól. A repteret szokás Roissy repülőtérnek hívni. A repülőtér 3 terminálból áll és a második legforgalmasabb reptér Európában.

Az Orly (ORY) repülőtér 14 km-re, délre fekszik Párizs belvárosától, két terminálja van. A bejutás városi elővasúttal (RER) a legegyszerűbb. Vagy a RER C-t vagy a RER B-t lehet elérni.

A Beauvais Repülőtér (BVA) 88 km-re fekszik Párizstól, és számunkra azért fontos, mert a Ryanair Budapest - Párizs repülőjáratai ide érkeznek

Párizs repülőterek bővebben »

Párizs adatok

Alapadatok

  • Lakosság 6 164 000 Fő
  • Területe 1 051 km2
  • Időzóna CET
  • Ország Franciaország
  • Pénznem Euro (€)

Párizs repülőterei