Moulin Rouge, Párizs látnivalók

Moulin Rouge

Moulin Rouge

A Moulin Rouge nem csak a francia főváros, de valószínűleg a világ leghíresebb mulatója is. A rendkívül gazdag múlttal rendelkező szórakozóhelyet még 1889-ben, az Eiffel-torony megépítésének évében alapították egy olyan időszakban, amely Franciaországban a gazdasági és kulturális felvirágzás kora volt. A hely a Jardin de Parisban található, a Montmartre-hegy lábánál. Alapítói Joseph Oller és menedzsere, Charles Zidler üzletemberek voltak, akiknek az volt a célja, hogy létrehozzanak egy helyet, ahová betérve a leggazdagabbak is féktelenül mulathatnak. A helyen minden társadalmi osztály képviselői megtalálhatóak voltak, a munkásoktól kezdve az üzletembereken keresztül a Montmartre negyed előkelői lakóiig és a külföldi turistákig.

Az elsősorban nagyszabású showműsorairól elhíresült Moulin Rouge-ban több mint egy évszázados története során számtalan híres művész lépett fel, közöttük Edit Piaf, Frank Sinatra, Ray Charles, Tony Curtis, Ella Fitzgerald, Jerry Lewis és Juliette Binoche, és tartottak már előadást II. Erzsébet angol királynő számára is.

Napjainkban változatlanul kivételes showműsorai miatt látogatják az érdeklődők, akiknek azonban a szórakozásért és a pezsgőért meglehetősen borsos árat kell fizetniük, lévén az egyik legnépszerűbb, legelőkelőbb szórakozóhely az egész világon.