Disney-Land, Párizs látnivalók

Disney-Land

Disney-Land

A Párizs mellett 32 km-re található Disneyland, hivatalos nevén Euro Disneyland) 1992 április 12-én nyitotta meg hivatalosan kapuit, azóta Európa leglátogatottabb élményparkjává vált, és az egyik legfontosabb párizsi látnivaló, a családosoknak. Maga a létesítmény két élményparknak (Disneyland Park, Walt Disney Studios park) 7 hotelnek és számos étteremnek, boltnak ad otthont.

Ha Párizsból szeretne a Disneylandbe eljutni a legegyszerűbb, ha a hosszú távú metrót, azaz a RER-t veszi igénybe (az A vonalat), ami 35 perc alatt van kint a Disneylanden, a Marne-la-Vallée / Chessy megállónál kell leszállni, ahonnan csak 1-2 perc a bejárat.

Ahogy már fent említettük, két park is található a komplexumban. A Disneyland Park, a klasszikus Disneyland, ahol találkozhat a Disney mesehősökkel, megtekintheti élőben az egyes mesék színhelyeit, szereplőit, történéseit, részt vehet különböző előadásokon. Itt természetesen felülhet különböző, a vidámpárokban megszokott játékokra (hullámvasút, ringlispíl), amik Disney köntösbe bújtak.

A másik park a Walt Disney Studios Park leginkább a tévé és a mozi világába repíti el az odalátogatókat. Ennek a parknak 4 része van, amelyek mindegyike önfeledt szórakozást és kikapcsolódást biztosít.

A Disneyland belépőjegy ára egy napra 46€, de ha mindkét parkba be szeretne menni, 54€ felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt, 3 éves kor alatt ingyenes.

A Disneyland magyar weboldala

 

?!