Nizza repülőjegy

Nizza repülőjegy

Nizza repülőjegy

Ha a Nizzaba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Nizza repülőjegy árak oldalunkat.

A legkeresettebb Budapest Nizza repülőjegyek az KLM, Air France, Austrian AIrlines, Brussel Airlines, Alitalia, Swiss repülőjegyek, amelyek nem közvetlenek, mivel Nizzába jelenleg nincs közvetlen repülőjárat Budapestről.

 

Mikor érdemes Nizza repülőjegyet foglalni

Júliusban és augusztusban nagy a tömeg a Francia Riviérán, ilyenkor látogatnak ide a legtöbben, így ebben az időszakban a szállások és a repülőjegy Nizzába picit drágább, mint más időszakokban. Ugyanez a helyzet februárban, amikor a Nizzai karnevál van. Ha teheti, kerülje el ezeket az időszakokat, ha olcsó Nizzai repülőjegyet szeretne foglalni. Ősszel és tavasszal az időjárás kellemes, és nincs akkora tömeg Nizzában, így olcsóbb a repülőjegy is. A leginkább a májusi és a szeptemberi hónapokat javasoljuk Nizzai repülőjegy foglalásra.

Nizza

Nizza, teljes nevén Nice la Belle (Nizza a gyönyörű) Franciaország ötödik legnagyobb városa a maga mintegy egymillió lakosával, amely a Földközi-tenger partján fekszik, az ország délkeleti részén.

A várost, melynek neve eredetileg Nikai volt a görög győzelemistennő, Niké után, időszámításunk előtt 350-ben alapították görög telepesek. Az idők során, lévén értékes kikötőváros, számtalanszor cserélt gazdát, sokáig maga is meghatározó erő volt.

Nizza napjainkban igen kedvelt turistacélpont. Ennek gyökerei a XVIII. századba nyúlnak vissza, ekkor fedezte fel magának a gyönyörű, mediterrán klímájú várost a brit arisztokrácia, amelynek tagjai általában a telet töltötték itt. Ennek emlékét őrzi a város fő promenádja, a Promenade des Anglais.

A várost nem csak azok látogatják, akik pihenésre vágynak, de évtizedek óta rengeteg művész is érkezik ide, akik inspirációt keresnek a kikötővárosban. A városban számos múzeum működik, melyek az ő munkáiknak állítanak emléket, hiszen többek között olyan kiemelkedő festők számára biztosított múzsát, mint Marc Chagall vagy Henri Matisse.

A történelmet kedvelők is megtalálják itt a kedvükre való időtöltést, hiszen Nizza számos civilizáció keze nyomát hordja magán, múzeumaiban ezrével tekinthetőek meg az akár évezredes leletek, emellett pedig a Föld egyik legősibb emberi települése, Terra-Amata is a közelben található.

A város minden évben számos fesztiválnak ad otthont, melyek közül a leghíresebbek a Carnaval de Nice és a Nice Jazz Fesztivál. Kultúrája igen gazdag és változatos, köszönhetően többek között az elmúlt évszázadban itt letelepedett olasz, spanyol és portugál bevándorlóknak.

Nizza repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

Nizza repülőtere (NCE) a várostól 6 km-re dél-nyugatra fekszik A repülőtérről számos busz indul Nizzába és a környező településekre, amelyekre jegyet a repülőtéren tud vásárloni. A buszokjáratokról bővebbe itt.

Taxik az A1-es és a A3-as kapuknál várják az utazókat, Nizza központjába, 25-30 €-ért visz be a taxi, Cannes-ba és Monacóba 70-80 €-ért.

Nizza időjárása, éghajlata

Nizzára a hosszú meleg nyár és az enyhe tél jellemző. Nizza éghajlata mediterrán, amit picit mérsékel a tenger közelsége. A legtöbb eső októberben és novemberben esik, míg a legkevesebb júliusban. Augusztus a legmelegebb hónap 30 fok körüli csúcshőmérsékletekkel. A Nizzában a leghidegebb december és január, ekkor az átlaghőmérséklet 8 fok körül van, de napközben 12-15 fog is szokott lenni.

Nizza aktuális időjárását itt tekintheti meg.

Mit érdemes Nizzaban megnézni

Nizzának csodálatos a strandja, luxus és fényűzés jellemzi, ugyanakkor Nizza óvárosa is lenyűgöző látványt nyújt a maga kis utcáival, hangulatos épületeivel. Ha Nizzában jár érdemes ellátogatni a Modern művészeti múzeumba, ahol többek között a városban született Yves Klein festményeit nézheti meg a többi alkotás mellett.

Nizzában számos templom van, amiket érdemes felkeresni, a Sainte-Réparate katedrális és a Chapelle de la Miséricorde templomot mindenképpen ajánljuk.
A Nizzai karnevált február közepén rendezik, ha van rá lehetősége feltétlenül nézze meg.

Nizza nem csak látnivalóiról, de gasztronómiárálól is híres. A nizzai saláta világhírű, melyet fokhagymás pirítóssal a legjobb elfogyasztani. A pissaladière szintén nizzai különlegeség, Oliva bogyóval díszített hagymatorta. Nem feltétlenül csak Nizzához köthető, de ha már ott jár, kóstolja meg a ratatouille, ami a mi lecsónkhoz hasonlít, de ebbe cukkinit és padlizsánt is tesznek. Desszertnek pedig ne hagyja ki a híres nizzai fagyit Fenocchio fagylaltozójában, ami világhíres, itt a szokványos ízek mellett megkóstolhatja a kakukkfű, rebarbara, paradicsom, kaktusz, bazsalikom fagyikat is.

Nizza adatok

Alapadatok

  • Lakosság 347 000 Fő
  • Területe 72 km2
  • Időzóna CET
  • Ország Franciaország
  • Pénznem Euro (€)

Nizza repülőterei