Marseille repülőjegy

Marseille repülőjegy

Marseille repülőjegy

Ha a Marseillebe szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Marseille repülőjegy árak oldalunkat.

Marseille-be jelenleg egyik légitársaság sem indít közvetlen repülőjegyet de átszállással az Air France, a KLM, az Alitalia, a Brussels Airlines és a Lufthansa légitársaságok kínálnak olcsó Marseille repülőjegyet.

 

Marseille

Franciaország a trubadúrok hazája, a forradalmak és jelentős történelmi változások székhelye, valamint a művészetek és a gasztronómia úttörője. Fűszeres ételek és mártások, sajtfélék és gyümölcsök, illetve a méltán népszerű osztriga adják a francia ételek eredetiségét és sajátos ízvilágát.

A francia kikötőváros, Marseille élettel telt, pezsgő nappalokkal és éjszakákkal ajándékozza meg mindazokat, akik készek arra, hogy felfedezzék annak minden rejtett zegét-zugát. A Régi kikötő, a Notre Dame de la Garde székesegyház, If vára, vagy éppen a Szent Viktor apátság mind-mind történelmi időket idéz, és elénk tárja letűnt korok igazságát és hazugságait. Alexandre Dumas „Monte Cristo grófja” című regényében is olvashatunk If váráról, ahol Edmond Dantes raboskodott.

A foci királya, Zinédine Zidane is itt látta meg a napvilágot, és szívta magába a futball iránti szeretetet. A város híres szülöttei között szerepel Désirée Clary, svéd és norvég királyné, akit még Napóleon is eljegyzett.

Több millió ember fordul meg Marseille városában vízen és szárazon egyaránt. Virágzó turizmusának köszönhetően újabb és újabb fejlesztések indulnak, melyek csak tovább növelik a látogatók számát, akik hol örömmel, hol izgatottan, hol pedig mámorosan lépnek be a marseilles-i mozik, múzeumok, szállodák, klubok és bárok ajtaján.

A parton sétálgatva az ember átgondolhatja egész addigi életét, s ha nagyon figyel, a víz tükrében felfedezheti igazi arcát.

Marseille repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

A Marseille Provence Repülőtér (MRS) 24,9 km-re fekszik Marseille központjától észak-nyugatra Marignane mellett. A leggyorsabban metróval tud bejutni Marseille-be, ami 8€-ba kerül és mindössze 25 percet vesz igénybe, de a google maps szerint akár 5 óra 28 perc alatt be is gyalogolhat Marseille központjába :)