Korzika repülőjegy

Korzika repülőjegy

Korzika repülőjegy

Ha a Korzikára szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Korzika repülőjegy árak oldalunkat.

Ha Korzikára keres repülőjegyet, a keresőbe úti célnak BIA Bastia –t írjon, de érdemes Ajaccioba (AJA Ajaccio ) is repülőjegyet keresni. Közvetlen Budapest – Korzika repülőjegyet egyik légitársaság sem kínál, de átszállással több lehetősége is van eljutni Korzikára. A leggyorsabban az Air France légitársasággal tud eljutni Korzikára egy átszállással, de a Lufthansával is viszonylag gyorsan el tud jutni ide, de kár fapadosok külön foglalásával is tud Korzika repülőjegyet vásárolni (Germanwings, EasyJet).

 

Korzika

Korzika Franciaország egyik régiója és bár élvez bizonyos előnyöket, az ország szerves részének számít. Korzika hihetetlen változatosságával nagyon sok és sok fajta turistát vonz. Kedvező úti cél a túrák és aktív pihenések szerelmeseinek is, de a romantikus mediterrán városok, és a gyönyörű tengerpartokat kedvelők számára is egyaránt vonzú úti cél lehet Korzika.

Éghajlatát tekintve Korzika a mediterrán éghajlati övben fekszik, így a nyarak forrók, a tél enyhe és csapadékos. Júniustól egészen szeptember végéig élvezhetjük Korzikán a nyarat, ebben az időszakban a tenger hőmérséklete is alkalmas a fürdésre. Ebben az időszakban szinte csak elvétve fordulhat elő eső, bárszeptember vége felé egyre nagyobb az esélye egy-egy esős napnak.

Korzika legnagyobb (lakosságát tekintve) települése Ajaccio, amely egyben a sziget fővárosa is, a sziget délnyugati részében található. A település leghíresebb szülöttje Bonaparte Napóleon a város repülőtere is róla lett elnevezve. Ajaccio óvárosa igazi mediterrán hangulatot áraszt, a kellemes éttermek, kávézók mellett érdemes betérni a Napóleon múzeumba is.

Korzika másik nagyvárosa Bastia, ahol szintén van nemzetközi repülőtér. A város a sziget északi részén helyezkedik el.