Cannes repülőjegy

Cannes repülőjegy

Cannes repülőjegy

Ha a Cannesba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Annak ellenére, hogy Cannesnak van saját nemzetközi repülőtere (Mandelieu Airport CEQ), érdemesebb inkább Nizzába repülőjegyet foglalni. Nizzába van közvetlen repülőjárat Budapestről, amelyet a WizzAir fapados légitársaság kínál, és Nizzából vonattal könnyedén tud eljutni Cannesba (csak 6 € a vonatjegy), úgy, hogy az utazás teljes költsége olcsóbb lesz, mintha Cannesbe foglalna repülőjegyet.

 

Cannes

Cannes a Földközi-tenger partján, a Francia Riviérán fekszik. A nemzetközi cannes-i filmfesztivál bölcsője, amely május közepén kerül megrendezésre. Ha sétálós kedvvel ébredtünk, akkor mindenképpen érdemes átsétálnunk a Croisette sugárúton, ahol nem csupán a hatalmas pálmafákban, hanem szebbnél szebb luxuspalotákban is gyönyörködhetünk. A Chemin des Étoiles sugárúton filmsztárok, színészek és rendezők kézjegyét és aláírását láthatjuk. A vásárlásra vágyók számára több utca, piac és sétálóutca biztosít márkás termékeket, világszerte ismert sajátos élelmiszereket, estélyi ruhákat és parfümöket. Muszáj megnézni a városházát, a Le Suquet óvárost, ahol a 11. században épült őrtornyot vehetjük szemügyre. Érdemes még megtekinteni a Sainte-Anne kápolnát, valamint a Notre-Dame de l'Espérance templomot. A Suquet alatt elhelyezkedő Vieux Port kikötő, amelyet még a 19. században építettek ki, ahol most számos jachton és vitorláson legeltethetjük a szemünket. Ne felejtsük el meglátogatni a tengeri múzeumot. Hihetetlenül nívós wellness központok, törökfürdők, kaszinók, 18 lyukas golfpályák gondoskodnak teljes ellazulásról, szórakozásról. Amit semmiképpen se hagyjunk ki az a Lérins-szigetek, ami tulajdonképpen két szigetet rejt magában. A számos sétánnyal büszkélkedhető Sainte-Marguerite sziget, ahol a Fort Royal királyi erőd is található, melyben a hírhedt Vasálarcos is raboskodott. A másik pedig a Saint-Honorat sziget, amely szerzetes központként funkcionál, lelki békére vágyó vendégeket is fogadnak.