Turku repülőjegy

Turku repülőjegy

Turku repülőjegy

Ha a Turkuba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Turku repülőjegy árak oldalunkat.

Budapestről Turkuba egyik légitársaság sem indít közvetlen repülőjáratokat, de olcsó Turku repülőjegyet lehet foglalni a Finnair, az Austrian Airlines, a Lufthansa, az Air Franca és az Air Baltic járataira.

 

Turku

Bár jelenleg Helsinki a finn főváros, mégis ki lehet jelenteni, hogy Turku az idők folyamán sokkal nagyobb szerepet játszott a finn történelemben, mint a jelenlegi főváros. Sokáig itt voltak a különböző kormányhivatalok, sőt a cárok, császárok is itt éltek, itt volt a rezidenciájuk. Csak az orosz uralom után lett Helsinki a főváros. 1827-ben egy tűzvész szinte teljesen lerombolta a várost, de sikeresen újjá tudták építeni, és ma is Finnország legfontosabb és legforgalmasabb kikötője.

A rengeteg látnivalót felsorolni sem lehet, de ha itt járunk, van néhány olyan dolog, amit mindenképp tekintsünk meg. Az első és legfontosabb a vár. Ez Skandinávia legnagyobb középkori kastélya. Jelenleg is látogatható, és érdemes is megtekinteni, hisz folyamatosan újabb tárlatok, tematikus kiállítások nyílnak a vár falain belül.

A tengerészeti múzeum is nagy büszkesége nem csak a finneknek, hanem a városban lakó nagyszámú svédeknek is. A múzeumban mindent megtudhatunk a hajóépítésről, láthatjuk, hogyan dolgoztak a valamikori mesteremberek, sőt a haditengerészet életébe is bepillantást nyerhetünk.

Amit még meg kell tekintenünk, az nem más, mint a Szent Mihály templom. Érdekessége, hogy egy mindössze 23 éves fiatalember (Lars Snock) tervezte. Az impozáns épület közkedvelt a helyiek körében, nagyon sokan kötnek itt házasságot. Évente több alkalommal is tartanak koncerteket a templomban, amit kis szerencsével mi is meghallgathatunk.

Kikötővárosról lévén szó, ha itt járunk, ne hagyjuk a friss halakból készült ételeket a kikötőben. Hangulatos éttermekben lakhatunk jól, nem mellékesen jó áron.