Tampere repülőjegy

Tampere repülőjegy

Tampere repülőjegy

Ha a Tamperébe szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Tampere repülőjegy árak oldalunkat.

Tamperébe korábban a Ryanair fapados légitársaság kínált közvetlen repülőjegyeket, de niután megszűnt ez a járat, csak átszállással lehet Tamberébe repüni. A legjobb repülőjegyeket Tamperébe a Finnair, az Air France, a Lufthansa, az Air Baltic és a British Airways légitársaságok kínálják.

 

Tampere

Tampere Finnország kb. 200.000 lakosú városa. Közkedvelt nemcsak a helybéliek között, hanem a turisták körében is. Legnagyobb látványossága a Särkänniemi szórakoztató park. Itt mindent megtalálhat a szórakozni vágyó, kezdve a delfináriummal, a különböző éttermekig, kávézókig, de a diszkók is képviseltetik magukat. A legtöbb helybéli is kedveli ezt a parkot, hétvégénként éjszaka tele van fiatalokkal, míg nappal inkább a családoké a főszerep.

A város egyik érdekessége, hogy a régi gyárépületeket, melyeket jellemzően vörös téglából építettek, nem lebontották a gyár megszűnésével, hanem átalakították. Legtöbbjükből irodaház, szórakozóhely vagy étterem lett, de nem ritka az sem, hogy múzeumok kaptak bennük helyet.

Tamperében híres a Lenin múzeum is, melyet abból az okból rendeztek be, hogy Lenin és Sztálin itt találkozott először. Ebben a hangulatos városban többek között még olyan érdekességek is találhatóak, mint a Jéghoki múzeum, Kémmúzeum, Baba- és ruhanemű Múzeum vagy a Múmin Múzeum. Ezek azok a múzeumok, melyek a legtöbb érdekességgel szolgálnak, de a városban található többi múzeumot is érdemes felkeresni annak, akit érdekel a kultúra.

A város másik érdekessége, hogy több felekezet temploma is megtalálható benne. Az Öreg Templomot a lutheránus közösség használja. Ezen kívül ortodox vagy katolikus templom is található.

Érdemes néhány éttermet is kipróbálni Tamperében, hisz például a helyi specialitás, a mustamakkara igazi különlegesség.