Rovaniemi repülőjegy

Rovaniemi repülőjegy

Rovaniemi repülőjegy

Ha a Rovaniemibe szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Rovaniemi repülőjegy árak oldalunkat.

Közvetlen Budapest – Rovaniemi repülőjegyet egyik légitársaság sem kínál, de egy átszállással gyorsan és viszonylag olcsó el tud jutni Rovaniemibe a Norvegian vagy a Finnair légitársaságokkal. Az Air France is indít ide repülőjáratokat átszállással, de ezek többnyire drágábbak, és az utazás is hosszabb ideig tart.

 

Rovaniemi

Rovaniemi, az északi sarkkörtől mindössze 8 kilométerre található. Finnország 13. legnagyobb városa, Lappföld fővárosa. A hó, a téli sportok és lenyűgöző látványt kedvelőknek ajánljuk. Turistavonzó mágnesét nagyrészt az aurora borealisnak, vagyis az északi vagy más néven sarki fénynek köszönheti. A kékes, sárgás, zöldes színekben pompázó, máshoz nem hasonlítható csodás és egyedi fény szeptember és április között figyelhető meg az északi féltekén. Ez a csoda nem mindennap látható, de kis szerencsével úgy hagyhatjuk el az országot, hogy egy darabot a szívünkbe zárunk ebből a nagyszerű fénykompozícióból. Ha nem jártunk sikerrel, akkor sem kell csüggednünk, hiszen a sarkköri múzeum az Arktikum segítségével rengeteg információt szippanthatunk magunkba a lappföldi állatokról, illetve az északi sarkkörről.

Mikulás és Karácsonyimádók számára jó hír, hogy az igazi Mikulás (Joulupukki) is Rovaniemiben vetette meg lábát és bármikor bepillantást nyerhetnek a gyermekek és felnőttek számára is csodálatos műhelyébe. Akik szeretnének a Mikuláshoz hasonlóan rénszarvasszánon utazni, azoknak lehetőségük van erre az Inarin rénszarvasfarmon. Ezen a gyerekbarát farmon bepillantást nyerhetnek a sámik életébe, hagyományaikba. Adrenalinban gazdag téli túrák a hófödte beláthatatlan tájakon: motoros szánon hódíthatjuk meg a jeges környéket, kipróbálhatjuk a jéghalászatot, de részt vehetünk egy közel négyórás jégtörő túrán is. A nagyon bátrak pedig egy speciális felszerelésben megmártózhatnak az éppen akkor feltört jeges vízben is.