Helsinki repülőjegy

Helsinki repülőjegy

Helsinki repülőjegy

Ha a Helsinkiba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Helsinki repülőjegy árak oldalunkat.

Helsinkibe jelenleg a Finnair, az Air Berlin és a Norwegian Air Shuttle légitársaságok kínának közvetlen repülőjegyet, de átszállással az Air Baltic (Rigán keresztül), az Air France (Párizson keresztül), a KLM (Amszterdamon keresztül) a SAS (Koppenhágán keresztül) és a Lufthansa (Münchenen keresztül) kínál olcsó Helsinki repülőjegyet.

 

Mikor érdemes Helsinki repülőjegyet foglalni

Helsinkiben a turista főszezon nyáron, júniustól szeptemberig van, amikor kellemes az idő, és sokat süt a nap. Ilyenkor a repülőjegyek drágábbak Helsinkibe. Júliusban veszi ki a legtöbb finn a szabadságát, így ekkor kisebbek a sorok a múzeumokban, ugyanakkor számos étterem bár is bezár ilyenkor.

A legnagyobb művészeti fesztivál augusztusban van, ilyenkor szintén sokan látogatnak a városba, és drágábbak a repülőjegyek. Helsinkiben a tél is elég forgalmas (repülés szempontjából), hiszen sokan érkeznek ide síelni, vagy az északi fényeket megnézni.

Ha olcsó repülőjegyet szeretne foglalni Helsinkibe, de még világosban, elviselhető időjárási körülmények között szeretne várost nézni, a szeptember második felét, október elejét, vagy májust javasoljuk.

Helsinki

A nyaralás tervezésekor a legtöbb ember lelki szemei előtt a nyári időszak jelenik meg, homokos vízpartokkal, esetleg pálmafákkal. Rengeteg hely van azonban a világon, vagy akár Európán belül, amiért érdemes feláldozni a tengerparton fekvős kikapcsolódást, ugyanis lenyűgöző látványosságaival teljes mértékben kárpótol. Ilyen város Helsinki is, ami talán nincs teli pálmafákkal, de garantáltan érdekes és élvezetes programot nyújt az ide látogató turisták számára.

Helsinki Finnország fővárosa, és a maga közel 570 ezer lakójával egyben a legnagyobb város is az országban. Helsinki a Finn-öböl partján fekszik, de ezen kívül is számos öböl és félsziget tagolja, ráadásul 315 sziget is található a területén, tehát rendkívül változatos a területe. A város természetesen ezen kívül is rendkívül sok látnivalóval rendelkezik, ezért rengeteg turista keresi fel minden évben.

Helsinkiben járva feltétlenül nézzük meg az Elnöki Palotát, ami eredetileg sóraktár volt, ma pedig a köztársasági elnök munkahelye; az 1852-ben felszentelt Helsinki Székesegyházat, valamint a Finlandia Palotát, ami 1971-ben készült el, azóta Helsinki hangverseny- és kongresszusi palotája, a finn főváros zenei életének fellegvára.

Helsinki repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

Helsinki repülőtere a Vantaa (HEL) repülőtér 17 km-re északra fekszik a belvárostól. Ha Helsinki belvárosába szeretne eljutni a legegyszerűbb, ha a Finnair Városi buszait veszi igénybe, ami 20 percenként indul és 6,2 €-ba kerül. Természetesen más buszjáratok is indulnak Helsinki belvárosába, ezekről bővebben itt tájékozódhat.

Taxival is bejuthat a városba, ami 35-41 €-ba kerül, a taxik fix tarifával szállítanak Helsinki egyes területeire.

Helsinki időjárása, éghajlata

Helsinki időjárása kontinentális óceáni ráhatással. A nyár meleg, de nem forró, a nappali csúcshőmérséklet átlaga júliusban 22 fok, de az átlaghőmérséklet 16 fok még nyáron is. Augusztusban is még meleg van de ilyenkor több eső esik. Szeptemberben és októberben még elviselhető az időjárás Helsinkiben, az átlaghőmérséklet 7-10 fok, bár sok az eső. Novembertől áprilisig elég zord az idő, a minimum hőmérséklet mindig fagypont alatt van, és a legmelegebb órákban is csak ritkán emelkedik a hőmérséklet 0 fok fölé Helsinkiben. Áprilistól májusig folyamatosan emelkedik a hőmérséklet, májusban már 15 fok is lehet és keveset esik az eső.

Helsinki aktuális időjárását itt tekintheti meg.

Helsinki adatok

Alapadatok

  • Lakosság 569 000 Fő
  • Területe 185 km2
  • Időzóna GMT+1
  • Ország Finnország
  • Pénznem Euro (€)

Helsinki repülőterei