Fapados repülőjegy

Fapados repülőjegy

fapados repülőjegy

Oldalunkon keresztül összesen 106 fapados légitársaság repülőjegyei között kereshet és foglalhat.

A fapados repülőjegyek a legtöbb esetben olcsóbbak, mint a hagyományos légitársaságok repülőjegyei, de érdemes odafigyelni, ha az ár a legfontosabb tényező.

Mielőtt lefoglalna egy fapados repülőjegyet, számolja ki, hogy az utazás összességében olcsóbb-e, vagy nem, mivel a fapadosok esetén még további költségekkel érdemes számolni.

A fapados légitársaságok is profitorientált vállalkozások, és nem azért olcsóbbak az esetek többségében, mert kisebb haszonnal dolgoznak, hanem azért mert a nyújtott szolgáltatás is fapados.

A fapados légitársaságok rendszerint, kisebb forgalmú, számukra olcsóbb repülőterekre kínálnak repülőjegyet, amelyek rendszerint távolabb vannak az adott várostól, így amikor a repülőjegy árát nézi, számolja hozzá a bejutási költséget is.

A fapados járatokon általában kisebbek a székek, hogy több utas férjen fel a gépre, így a túlsúlyos nagyobb emberek kényelmetlenül utazhatnak, egyes fapados légitársaságok felár mellett kínálnak nagyobb lábterű ülőhelyet.

A fapados járatokon általában nincs étkezés, bár vásárolható étel és ital a járatokon (van olyan amelyiken nem).

Ha sok csomaggal utazik, felárat kell fizetni a fapados repülőjegy mellé, amelyet az fapados légitársaságok közzé is tesznek oldalukon. Itt azt is fontos tudni, hogy, ha már a foglalásnál jelzi a nagyobb poggyászt, jóval olcsóbb a felár, mint ha ez a repülőtéren derülne ki, a repülőtéren akár többszöröse is lehet a felár.

Ha azt nem vesszük figyelembe, hogy Ön étkezni is szeretne a repülőút során, csak a drágább transzfert és poggyászdíjat számoljuk, 10-15.000 Ft plusz költségek jönnek egy fapados repülőjegyre. Félreértés ne essék, nem a fapados repülőjegyek ellen beszélünk, csak Önt segítjük, hogy ne kerüljön váratlan helyzetbe, és hogy ne csak repülőjegye, hanem az utazás is olcsó legyen.

Olvassa el „Olcsóbb-e a fapados” című cikkünket, amennyiben ezzel kapcsolatban további információkra van szüksége.

Fapados légitársaságok

Aer Lingus fapados légitársaság

Aer Lingus fapados légitársaság

Az Aer Lingus Írország nemzetközi légitársasága, és csak félig mondható fapadosnak. Az árai közelítenek a fapados légitársaságok repülőkegy áraikhoz, illetve a szolgáltatásai is a hagyományos és a fapados légitársaságok közé esik.

Bővebben »

airBaltic fapados légitársaság

airBaltic fapados légitársaság

Az airBaltic, egy viszonylag fiatal, 1995-ben alapított légitársaság, melynek többségi tulajdonosa a Lett álam. Központi reptere a Rigai repülőtér, többnyire Rigából, Vilniusból és Tallinból szállít utasokat összesen 38 repülőgéppel. Budapestről csak Rigába váltható fapados repülőjegy az airBaltic járataira.

Bővebben »

easyJet fapados légitársaság

easyJet fapados légitársaság

Az easyJet fapados légitársaságot is 1995-ben alapították, ma már több, mint 40 városba szállít utasokat. Budapestről Berlin Schönefeld repülőtérre, Dortmund-ba, Genfbe, Londonba (Gatwick, Luton) és Párizsba (Orly) szállít utasokat.

Bővebben »

Germanwings fapados légitársaság

Germanwings fapados légitársaság

A Germanwings fapados légitársaságot 1997-ben alapították, a bázis reptere Köln és elsősorban német nagyvárosokba visz utasokat, illetve onnan utaztat. A Germanwings légitársaság tulajdonosa a Lufthansa, amely egyike a világ legnagyobb légitársaságainak. Budapestről Kölnbe és Stuttgartba foglalható fapados repülőjegy a Germanwings járataira.

Bővebben »

Jet2 fapados légitársaság

Jet2 fapados légitársaság

A Jet2 légitársaság egy Brit fapados légitársaság, mely a mai formában 2001-óta létezik. Maga a cég máe 1978-ban létezett, de 2001-előtt többnyire csak légi szállítással foglalkozott. A Jet2 nem csak fapados légitársaságként, de charter járatok üzemeltetőjeként is működik. A Jet2 Budapestről Edinburgh-ba és Manchester-be indít fapados járatokat.

Bővebben »

Norwegian fapados légitarsasag

Norwegian fapados légitarsasag

A Norwegian Air Shuttle a második legnagyobb skandináv légitársaság, több mint 60 repülőgéppel és 13 milli eladott repülőjeggyel 2010-ben. A Norwegian fapados légitársaságot 1993-ban alapították, bázis repterei a skandináv országok repterei lettek. Budapestről Koppenhágába, Osloba és Stockholmba (Arlanda) foglalható fapados repülőjegy a Norwegian járataira.

Bővebben »

Ryanair fapados légitársaság

Ryanair fapados légitársaság

A Ryanair a világ egyik legnagyobb fapados légitársasága. Napi szinten több, mint 1 400 járatot indít, 44 bázis repülőtérről 160 városba, ami 27 országot ölel fel. A Ryanair csak Boeing 737-800-as gépeket használ, ebből jelenleg 250 darab van a fapados légitársaságnak, amit folyamatosan bővít.

Bővebben »

Wizzair fapados légitársaság

Wizzair fapados légitársaság

A WizzAir Kelet-Közép-Európa legnagyobb fapados légitársasága. A WizzAir fapados légitársaságot 2003-ban alapították, első járata 2004 májusában indult. Jelenleg a WizzAir több mint 150 útvonalon indít járatokat, általában másodlagos repülőterekről.

Bővebben »