Tallinn repülőjegy

Tallinn repülőjegy

Tallinn repülőjegy

Ha a Tallinnba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Tallinn repülőjegy árak oldalunkat.

Közvetlen Budapest Tallinn repülőjegyet jelenleg egyik légitársaság sem kínál, de átszállással a Lufthansa, a Finnair, a LOT, az Air Berlin, az Austrian Airlines, a Brussels Airlines, és a KLM légitársaságok kínálnak olcsó Tallinn repülőjegyet.

 

Tallinn

Észtország fővárosa látnivalók sokaságát garantálja a Balti-tenger közelségére vágyó érdeklődő turisták számára. A város történelme színes fordulatokkal teli, melynek lenyomatát leginkább a belváros és az óváros őrzi. Belvárosa 1997-ben felkerült az UNESCO Világörökségi listájára.

Festők, pátriárkák, tábornokok és államférfiak indultak hódító útjukra Tallin városának falai közül, köztük II. Alexej, Moszkva és minden oroszok pátriárkája, vagy éppen Siim Kallas, az Európai Bizottság közlekedésért felelős biztosa.

Itt élte egykor fénykorát a Livóniai lovagrend, aki militáns funkcióval bírt, s a templomos lovagrend szabályai alapján végezte mindennapos ténykedését. A Városfal Észak-Európa legjelentősebb védműve volt, a Várkastély pedig jelenleg a z Észt Parlament székelő helye. A késő gótikus építészet egyik remeke a Városháza, mely a történelmi belvárosban található, s melynek tornyában a Baltikum legrégibb harangja „raboskodik”.

A Szent Olaf templom egykor a hajdani közösség központja lehetett. A legenda szerint a templom elkészültét követően egy Olaf nevű munkás a tetőről a földre zuhant és belehalt sérüléseibe. Ezt követően szájából egy kígyó és egy béka mászott elő, mely jelenetet a Miasszonyunk kápolna is megörökíti. A történelem zivataros századaiban a KGB fészkelte be magát tornyai közé, melyet rádiótoronyként és figyelőállásként használt.

Tallin ugyan nem osztja az észt, ám mégis Európa egyik közkedvelt kirándulóhelyévé vált, ahol a véres hurkát és a véres palacsintát majszolgatva, hozzá egy kis Saare-t (az egyik legminőségibb észt sör) iszogatva élvezhetjük a kényelem és otthonosság megszentelt pillanatait.

Tallinn repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

A Tallinn Repülőtér (TLL) a városközponttól 4,8 km-re délre fekszik. A repülőtér forgalma 2012-ben 2,2 millió volt, ami negyede a Budapesti Liszt Ferenc Repülőtér forgalmának.

Mivel a reptér nincs messze a belvárostól, a bejutás is gyors és egyszerű. Ha tömegközlekedéssel szeretne bejutni, a 2-es busszal teheti meg, amely a repülőtér előtt ál meg, és 20 perc alatt bejut a központba. A buszjegy 1,6€-ba kerül.