Kairó repülőjegy

Kairó repülőjegy

Kairó repülőjegy

Ha a Kairóba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Kairó repülőjegy árak oldalunkat.

Budapestről Kairóba jelenleg csak az EgyiptAir légitársaság kínál közvetlen repülőjegyet heti 4 alkalommal, de átszállással az Alitalia, az Austrian Airlines, a Lufthansa és a Turkish Airlines is olcsó repülőjegyeket kínál Kairóba.

 

Kairó

Egyiptom fővárosa madártávlatból nézve két teljesen elkülönülő részre oszlik: A Nílus jobb partja mentén fekszik a modern Kairó, míg attól keletre a város tradicionális része. Utóbbit bejárva nyerhetünk bepillantást az iszlám kultúrába és csodálhatjuk meg műemlékeit.

Ugyan iszlám városban járunk, azért a keresztény vallás nyomai is úton-útfélen megjelenek a helyi nevezetességek soraiban: Az Abu Szerge templom talán az ország legrégibb temploma, hiszen az X. században épülhetett. A hely egy legenda miatt is nevezetes, mely szerint Jézus Krisztus és családja itt bújtak el egy barlangban Heródes elől.

Az El-Azhar mecset a világ legrégebbi egyetemének ad otthont, mely a teológiai oktatás központja is egyben. A Citadella pompás épület, mely évszázadokig volt az egyiptomi uralkodók rezidenciája. Gezira szigetén található a Kairó torony, melynek tetejéről fantasztikus kilátás nyílik a városra.

Mohamed Ali a város egyik legismertebb egykori uralkodója; nevéhez több nevezetesség is kapcsolódik. Ő építtette a Bijou-palotát, melyben ruhák, festmények és bútorok vannak kiállítva. A pasa nyughelye a róla elnevezett mecsetben található, mely építészetileg igencsak egyedinek számít; hatalmas, gyönyörűen díszített belső tereivel igazán lenyűgöző látnivaló. Azonban, ha csak egy mecsetet lehetne megnézni Kairóban (még szerencse, hogy nem), akkor az minden bizonnyal a csodás Haszán szultán-mecset lenne.

Kairó repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

A Kairo Nemzetközi Repülőtér (CAI) a városközponttól 23,6 km-re észak-keletre fekszik. 2012-ben 14,7 milliós utasforgalma volt, amivel Egyiptom legforgalmasabb és Afrika 2. legforgalmasabb repterének számít Johannesburg után. A Kairói repülőtér számos légitársaságnak, köztük az EgyiptAir légitársaságnak a központi reptere.

4 terminálja van, amiből az egyik csak szezonális, a 2-es terminál jelenleg zárva van, így az 1-es és 3-as terminálok fogadják a repülőjáratokat egész évben.

Tömegközlekedés helyett érdemes taxival, vagy mini busszal bejutni a városba. Érdemes odafigyelni, hogy a régi fekete-fehér taxikban általában nincs taximeter, de az új fehér taxikban igen. Több mini busz szolgáltatás is van a reptéren, illetve limuzint is lehet bérelni. A bejutás a belvárosba, bármelyiket is válassza maximum 100 EGP-be kerül, ami átszámítva ~3 200 Ft.