Jumeirah mecset, Dubai látnivalók

Jumeirah mecset

Jumeirah mecset

A Jumeirah mecset szintén Dubai egyik híres látnivalója. Új építmény, mégis hordozza az arab stílus jegyeit. Nagyon gyönyörű, az esti megvilágításban nem lehet nem észrevenni. A Jumeirah mecset mindenki számára nyitva áll, vallástól függetlenül bárki betekinthet a muzulmán vallást gyakorló emberek életébe, amennyiben betartja a rájuk is vonatkozó szabályokat. A mecsetbe a nők kizárólag nadrágban léphetnek be, el kell takarják az arcukat és a fejüket, a férfiak pedig hosszú nadrágot és inget kell viseljenek. Aki nem felel meg ezeknek a kritériumoknak, az nem léphet be a mecsetbe.

A mecsetnek két nagy tornya és több kupolája is van, ami pedig még különlegesebbé teszi, az a környezete. Gyönyörű növényzet veszi körül, amely még hangulatosabbá varázsolja. A Jumeirah mecset Dubai egyik ékessége. Az Arab Emírségek mindent megtettek azért, hogy nagyon híressé, egy különleges turistaközponttá varázsolják Dubait, és el is érték a céljukat. Ugyanis ha Dubaiba látogatunk, nem csak luxusban, modern épületek látványában és kiváló szolgáltatásokban lehet részünk, hanem kultúrában is, amely által betekinthetünk Dubai történelmébe, a muzulmánok vallási életébe.

A Dubaiban található Jumeirah mecset nagyon különleges építmény, az iszlám építészet egyik legszebb alkotása, mindenképp megéri ide ellátogatni. Azonban alaposan nézzünk utána annak, hogy mikor szerveznek túrákat, mivel nem mindig áll nyitva a turisták előtt. Ha Dubai az úti célunk, mindenképp vegyük célba a kulturális építményeket is, hisz általuk egy egész más világba nyerhetünk betekintést.

Jó tudni, hogy az 5 év alatti gyerekeket nem engedik be a mecsetbe, így rá kell bíznunk valakire a mecset látogatása idejére, ami rendszerint 1-1,5 órát vesz igénybe.

 

?!