Godolphin Gallery, Dubai látnivalók

Godolphin Gallery

Godolphin Gallery

Ha Dubaiban járunk, és igazi versenylovakat szeretnénk látni, akkor ne hagyjuk ki a Godolphin Galleryt. Ez tulajdonképpen egy magán versenyistálló. Itt kedvünkre lehet gyönyörködni vagy épp csodálkozni a fenséges telivérekben. A versenyistállót akár trófeagyűjteménynek is nevezhetnénk, hisz minden nagy világversenyen szerzett trófea vagy díj ki van itt állítva.

Azonban nem csak a lovak miatt érdemes ide ellátogatni, hanem azért is, hogy megnézhessük, milyen körülmények között tartják itt a lovakat. Hihetetlen nagy a gazdaság az istállóban is. Megengedik, hogy nyugodtan bámészkodjunk, nézzük az esetleges edzéseket, és ha egy kis szerencsénk van, akkor a versenyzőkkel is szóba állhatunk.

Az épületet 2002-ben felújították, bár sok vélemény szerint nem a felújítás, hanem a bővítés volt a cél. A felújításkor kibővítették egy vetítővászonnal valamint egy fényképes- és videóbemutatóval, ami a felújítás előtti kilenc évet mutatja be. A videót nézve hosszú ideig lehet csodálkozni a hihetetlen változáson.

Érdekes látnivaló az egész család számára, hisz az állatok közelsége a gyerekek figyelmét is leköti, de a lósport a felnőttek kedvence is lehet. Érdekes látványt nyújt, ahogy a felső tízezer teljes pompával látogatja a versenyeket. A nők részére a hölgyek ruhája nyújthat pazar látványt a lovakon kívül. A versenyistálló meglátogatása nem lehetséges rövid idő alatt, ha alaposabban szét szeretnénk nézni, érdemes erre időt szakítani.

Dubai egyik látványossága a lóverseny, így egy ilyen versenyistálló meglátogatása hozzátartozik a dubai lovaskultúra megértéséhez. Ha ide ellátogatunk, akkor érdemes az öltözetünkre odafigyelnünk, hogy ne lógjunk ki annyira a sorból.

 

?!