Dominika repülőjegy

Dominika repülőjegy

Dominika repülőjegy

Ki ne vágyna egy fehér homokos pálmafás strandon henyélni, vagy a türkizkék óceánba, tengerben megmártózni? Dominiki tökéletes úti cél, ha Ön is erre vágyik.

Mivel a Dominikai Köztársaság távol fekszik, a repülőjegy árak nagyban eltérhetnek, érdemes az indulás előtt több héttel, hónappal repülőjegyet foglalni.

Szintén a távolság, illetve a kis számú érdeklődés miatt közvetlen Budapest – Dominkia repülőjegyet egyik légitársaság sem kínál, de átszállással az American Airlines, a Lufthansa, az Air France és a KLM járataira foglalhat olcsó Dominikába szóló repülőjegyeket.

A Dominikára szóló repülőjegy foglaláshoz csak adja meg a fenti repülőjegy keresőbe, hogy pontosan hová szeretne utazni, és mikor, majd kattintson a Repülőjegy keresés gombra, és kilustázzuk a keresési feltételeknek megfelelő repülőjegyeket, amelyeket akár tovább is szűkíthet, vagy online le is foglalhat.

 

Népszerű úti célok Dominikán

 

La Romana

La Romana repülőjegy

"A Karib-térség egyik legnépszerűbb turistacélpontja a Dominikai Köztársaság. Természeti adottságainak köszönhetően valóban mesébe illő tájakat láthatunk. Ha pedig egy kis pezsgésre vágyunk, akkor a gyarmati városai biztosítják...

Bővebben »

Punta Cana

Punta Cana repülőjegy

A Dominikai Köztársaság dél-keleti része nemrégiben még ismeretlennek számított, mivel szinte áthatolhatatlan bambuszerdők határolták. Mára már a szigetnek ezt a felét meghódították, itt található a csodálatos szépségű Punta ...

Bővebben »

Dominika

A Karib térség gyöngyszeme a Dominikai Köztársaság, mely a Hispaniola nevű szigeten osztozik Haitival. Rendkívül kedvező fekvése, és az ebből adódó gyönyörű környezetnek köszönhetően az idegenforgalom igen jelentős bevételi forrás az országban, minden évben turisták százezrei keresik fel Dominikát.

Az ország éghajlata trópusi monszun, így nem ritkák az esőzések, azonban ilyenkor sem hűl le a levegő. A hőmérséklet ingadozása egyébként sem jellemző Dominikán, egész évben nagyon kellemes, 20-30 celsius fok közötti hőmérsékletet tapasztalhatunk, ennél hidegebb csak a hegyek csúcsán van, ahol ritkán előfordulhat fagy is.

Érdekesség, hogy Kolumbusz Kristóf 1492-ben, mikor azt gondolta, hogy Indiába érkezett, éppen a Hispaniola-szigeten kötött ki. Nem véletlen, hogy az országban találhatunk Kolumbusz emlékét őrző látnivalókat, például a fővárosban, Santo Domingóban a Columbus Palota várja az érdeklődőket, amely múzeum is egyben. Santo Domingót egyébként sem érdemes kihagyni, gyönyörű város, olyannyira, hogy óvárosa a világörökség része.

Dominika legszebb és egyben legnépszerűbb helye egyértelműen a Punta Cana, mely a térség egyik legszebb strandja, mintegy 50 kilométernyi fehérhomokos parttal.

Dominikai Köztársaság

A Haiti szomszédságában elhelyezkedő Dominikai Köztársaságot, amelyet Kolombusz Kristóf fedezett fel, a Karib-tengeren található. A trópusi monszun éghajlattal rendelkező ország hőmérséklete egyenletes, 20 és 30 Celsius fok közötti. Nem csoda hát, hogy az itt élő emberek mindig vidámak és nagyon vendégszeretőek. Santo Domigo, Dominika fővárosa, az egyik legrégebbi város. Az El Alcasar palotában megvizslathatjuk azt az ágyat, amelyben Kolombusz aludt. De az első katonai létesítményt is itt találjuk, az Ozama erődöt. Ha az elénk táruló látványt és a gyönyörű tengert szeretnénk élvezni mindenképpen, látogassunk el az egyik legkedveltebb dominikai strandra a Playa Dorata-ra. Mára már számos szállodát és bevásárlóközpontot építettek ki az odalátogatók kényelmére, ahol tipikus dominikai ételek és italok kóstolására is lehetőségünk van. Megízlelhetjük például a kókuszos-diós halat, a főzőbanánból készült ételeket vagy jellegzetes sör, illetve rum választékukat is. Punta Cana, ahol olyan fehér a homok, amit még szem nem látott, a pálmafák és egzotikus növények között szinte lehetetlen nem elfelejteni a mindennapos problémákat. Sosua a víz és a sportok szerelmeseinek kedvez és számos szórakozási lehetőség biztosítja számunkra a karneváli kedélyállapotot. Viszonylag sok utazással juthatunk el a Boiling Lake nevezetű helyre, de megéri, mert a világ második legnagyobb forró tava, melyet mindig párafelhő vesz körül és a bugyborékoló kékesszürkés vizű Forró-tó nem mindennapi látvány.