Johannesburg repülőjegy

Johannesburg repülőjegy

Johannesburg repülőjegy

Ha a Johannesburgba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Johannesburg repülőjegy árak oldalunkat.

Budapestről Johannesburgba egyik légitársaság sem indít közvetlen repülőjáratokat, de olcsó Johannesburg repülőjegyet lehet foglalni a KLM, az Air France, a British Airways, a Brussels Airlines és a Lufthansa járataira.

 

Johannesburg

A Dél-Afrikai Köztársaság legnagyobb városa egyike a Föld 40 legnagyobb metropoliszának, és bár egyik hatalmi ágazatnak sem szolgál székhelyül az országban, mégis a legnagyobb jelentőséggel bíró, egyetlen elismert világváros Afrikában. Erőteljes ütemű fejlődését az itt felfedezett aranylelőhelynek köszönhette, ugyanis egészen 1886-ig mindössze Transvaal keleti területe volt. Nem véletlen, hogy a város másik neve eGoli, vagyis „az arany helye”. Az angol-búr háborút követően a város brit territóriummá vált, majd 1910-ben a Dél-Afrikai Unió része lett. Ezután kezdődött meg az apartheid néven ismertté vált szegregációs folyamat. 1920-ban jött létre a Soweto, Johannesburg legnagyobb fekete negyede. A ’40-es évektől már olyan törvények születtek, melyek háttérbe szorították a fekete lakosságot. A város történetének legdicstelenebb eseménye az 1976-os 566 halálos áldozatot követelő rendőri akció volt, amikor az afrikaans nyelv kötelező oktatása ellen tüntető, főként gyerekekből álló tömegbe lőttek. A nemzetközi felháborodást és országos kiterjedésű tiltakozómozgalmakat kiváltó eset végül ahhoz vezetett, hogy 1990-től az apartheid rendszer fokozatosan összeomlott, és 1994-ben a választásokat Nelson Mandela nyerte, akinek később szobrot is állítottak a városban. Johannesburg kultúrája kifejezetten változatos, a város pedig nyüzsgő képet mutat. Kivételes élményben lehet része az idelátogatóknak, megcsodálhatják ezt a különleges, hatalmas europid jellegű afrikai metropoliszt.