Koppenhága repülőjegy

Koppenhága repülőjegy

Koppenhága repülőjegy

Ha a Koppenhágaba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Koppenhága repülőjegy árak oldalunkat.

A legkeresettebb Budapest Koppenhága repülőjegyek a WizzAir, és a Norwegian Airlines repülőjegyek, amelyek közvetlenek, de átszállással repülhet Austrian Airlines-szal, Air Berlin-nel, Air France-szal, British Airways-zel, KLM-mel, Lufthansaval, Czech Airlines-szal is.

Ha Koppenhágába szeretne repülőjegyet foglalni érdemes megnézni a Malmöbe szóló repülőjegy ajánlatokat is, mivel a két város közel van egymáshoz, csak 40-45 km a távolság.

 

Mikor érdemes Koppenhága repülőjegyet foglalni

Májustól augusztusig látogatják a legtöbben Koppenhágát, ilyenkor picit drágábbak a szállások, illetve az repülőjegy is Koppenhágába. A tél nagyon hideg, ilyenkor nem nagyon ajánljuk, hogy oda utazzon (csak aki szereti a hideget). Ha olcsó repülőjegyet szeretne foglalni Koppenhágába, de nem szeretne fagyoskodni, a legjobb, ha áprilisban, vagy szeptemberben utazik oda.

Koppenhága

A dán főváros nem hiába nyerte el a legboldogabb város címet, hisz az egész város állandóan vidáman pezseg. Mégsem érzi úgy az ide látogató, hogy túlzsúfolt lenne. A rengeteg szórakozási lehetőség, a lüktető kulturális élet mind hozzájárulnak ahhoz, hogy egyre többen keresik fel ezt a gyönyörű várost.

A legfontosabb látnivalók közé tartozik a Tivoli Vidámpark, melyről tudni kell, hogy Koppenhága szimbóluma, a dán királyi család itt ünnepli a születésnapokat, de a helyi lakosok is szeretnek itt mulatni. A magas színvonalú éttermek, a sok koncert vagy a fehér Karácsonyi Piacok mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy ne csak a dánok, hanem a külföldiek körében is nagyon népszerű legyen.

Az Amalienborg Palota a királyi család fő rezidenciája. A palota kertjében minden nap pontban délben őrségváltás van. Erre rengeteg turista kíváncsi, ne hagyjuk ki ezt az érdekes mozzanatot. A palota egyik szárnyának földszinti része látogatható csupán, ide a valamikori királyok és királyi családok használati tárgyai vannak kiállítva. Lenyűgöző látványt nyújtanak a pompás, díszített használati tárgyak. Mindenki számára feledhetetlen élményt nyújt.

Koppenhágában található egy kicsi, de annál ismertebb szobor. Ez nem más, mint a meséből jól ismert Kis hableány-szobor. Statisztikák kimutatták, hogy erről készült a világon a legtöbb fotó. Nem csak a dánok kedvelik, rengeteg turista is szeret itt fotózkodni.

Koppenhága kivétel nélkül mindenkiben maradandó élményt hagy.

Koppenhága repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

Koppenhága Repülőtere (CPH) a város központjától délre fekszik 8 km-re. A városba taxival lehet a leggyorsabban bejutni, ami nagyjából 200 DKK-ba kerül, és nagyjából 15-20 percet vesz igénybe.

Vonattal is bejuthat a városba. A vonat a repülőtérről a központi pályaudvarra visz (Hovedbanegården), 10-15 perc alatt, a szerelvények 10 percenként járnak. A vonatjegyet a repülőtéren lehet megvenni és 25 DKK-ba kerül.

Ha a tömegközlekedést szeretné igénybe venni, a legegyszerűbb, ha metróra szál, ami a repülőtér 3-as termináljától indul és a belvárosba visz (Kongens Nytorv) negyedóra alatt. Ha busszal szeretne bejutni Koppenhága belvárosába a 250S jelzés buszra tud felszállni, egy vonaljegy ugyanannyiba kerül,mint a vonat, 25 DKK-ba, a buszút 20-30 perc.

Koppenhága időjárása, éghajlata

Mivel Koppenhága Észak-Európában van, az időjárása is ennek megfelelően hidegebb, mint Magyarországon, igaz az óceán közelsége, enyhíti a hideget. Január és február a leghidegebb hónap, ilyenkor napközben sem emelkedik a hőmérséklet nulla fok fölé, ráadásul a magas pára és köd miatt hidegebbnek is érezni a levegőt. Májustól szeptemberig kellemes az időjárás, az átlaghőmérséklet 16 fok körül vab, de június, július, augusztusban napközben általában eléri a hőmérséklet a 20 fokot.

Koppenhága aktuális időjárását itt tekintheti meg.

Mit érdemes Koppenhágaban megnézni

Talán a legötletesebb megoldás, ha vízről a csatornákon keresztül, hajóról nézi meg a várost, számos városnéző hajó van Koppenhágában.

Talán furcsa, de Koppenhága leghíresebb látnivalója a Kis Hableány szobor, amit Andersen egyik mesehőséről formáztak. A mese szerint a Kis Hableány a hercegét keresi, és a szobor is azt formálja meg, ahogy a tenger felé tekint keresve a hercegét.

Ha Koppenhágában jár látogasson el a Tivoli Vidámparkot, ami nem egy tipikus vidámpark, mivel itt koncertek, rendezvények is vannak, itt rendezik a karácsonyi vásárt.

Érdemes ellátogatni a dán királyi család rezidenciájához az Amalienborg Palotához, minden délben van az őrségváltás, illetve a palota egy részébe be is lehet menni, ahol a királyi családról szóló kiállítás van.

A koppenhágai belváros híres bevásárló utcáján is érdemes végig séteálni, ami a Városházától a Kongens Nytorv-ig tart.

Érdemse meglátogatni Koppenhága múzeumait is, a Nemzeti Múzeum elsősorban Dánia történelmét dolgozza fel, a Koppenhága Múzeum, magával a várossal, a város fejlődésével, történelmével foglalkozik, a Carlsberg Glyptotek dániai művészek műveit, és nemzetközi műkincseket mutat be. Dánia kiemelkedő szobrászának, Bertel Thorvaldsen-nek a szobrait a Thorvaldsen Múzeumban tekintheti meg, az Arken Múzeumban tekintheti meg a modern művészek műveit, csakugyan, mint a Louisiana Modern Művészeti Múzeumban.

Koppenhága adatok

Alapadatok

  • Lakosság 500 000 Fő
  • Területe 88 km2
  • Időzóna GMT+1
  • Ország Dánia
  • Pénznem Dán Korona (DKK)

Koppenhága repülőterei