Billund repülőjegy

Billund repülőjegy

Billund repülőjegy

Ha a Billundba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Billund repülőjegy árak oldalunkat.

Billundba korábban csak a Ryanair fapados légitársaság kínált közvetlen repülőjegyeket, de mivel ezeket a repülőjáratokat már megszüntette a Ryanair, átszállással a KLM, a Lufthansa és az Air France légitársaságok által kínált Billund repülőjegyek a legolcsóbbak és leggyorsabbak.

 

Billund

Dánia második legnagyobb városa. A lego városaként is szokták emlegetni, mivel a világ lego termékeinek 90 százalékát itt állítják elő. Ebből kifolyóan egyik leghíresebb látványossága a LEGO cég, valamint az 1968-ban felépített Legoland. Ez Koppenhága, a főváros után Dánia második leglátogatottabb helye. A billundi reptérről busz szállítja az érdeklődőket „Legóváros” helyszínére, de gyalogosan is szűk félóra alatt elérhető.

Egy nagy park területén helyezkedik el. Épületeket, nevezetességet és városrészeket mutat be makett formájában a föld majdnem minden részéről. A leg-figyelemfelkeltőbb darabja egy hárommillió kockából összerakott alkotás, mely a koppenhágai kikötőt ábrázolja. A mini kikötőben elektronikusan vezérelt hajók, vonatok és daruk is helyet kapnak. Ezen kívül mozgó emberekkel és járművekkel is találkozhatunk a legóból felépített városka belsejében, mindezt nagyon ötletesen kivitelezve, hangeffektusok kíséretében vehetjük szemügyre.

Legoland azonban nem csak legómakettekből áll, hanem ennek 75 százalékát vidámpark teszi ki, mely igazi paradicsom a gyerekek számára. A legtöbben a vidámpark miatt látogatják a helyet, ahol rengeteg szórakozási lehetőség vár kicsit és nagyot egyaránt.

A városban kényelmes (bár eléggé drága) szállodák állnak az ide utazók rendelkezésére. Az egész környék tiszta és turistabarát. Érdemes ellátogatni e számos felfedezésre váró városba.