Prága repülőjegy

Prága repülőjegy

Prága repülőjegy

Ha a Prágaba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Prága repülőjegy árak oldalunkat.

Ha az árakat nézzük egy Budapest – Prága repülőjegy oda vissza már 30 ezer Ft körül megvehető, a vonatjegy ennek fele, a buszjegy a legolcsóbb, ennek a harmada. Ha autóval utazik, oda vissza nagyjából 40 ezer ft a költség, de ha többen ülnek az autóba, természetesen annyi felé oszlik.

A legkeresettebb Budapest Prágá repülőjegyek a Czech Airlines repülőjegyek, amelyek közvetlenek, de átszállással repülhet Austrian Airlines-szal, Lufthansával, Swissair-rel is.

 

Mikor érdemes Prága repülőjegyet foglalni

Prága kedvelt célpont, egész évben sokan látogatják, talán télen kevesebben, kivéve a karácsonyi szezont.

Az igazi csúcsszezon tavasszal és ősszel van. Májusban van a Prágai Klasszikus Zenei fesztivál így ilyenkor nagyon zsúfolt a város.

Nyáron is sok a turista, viszont mivel a helyiek ilyenkor nyaralnak, ez picit csökkenti a zsúfoltságot.

Késő ősszel sok látványosság zár be kevesebb esemény is van a városba, így ilyenkor olcsóbbak a prágai szállások, és talán olcsóbban lehet Budapest – Prága repülőjegyet foglalni, igaz ilyenkor már hideg van, nem kedvez az időjárás a városnézésnek.

Prága

Sokan tartják úgy, hogy aki még nem járt Prágában, az még nem is utazott. Ezt az állítást valamelyest igaznak lehet tekinteni, hisz a prágai látványosságok szinte minden nagyobb világvárost elnyomnak.

Prágáról szinte mindenkinek elsőként az Óvárosi hídtorony jut az eszébe. Több útikalauzban a világ egyik legszebb gótikus épületének nevezik, sőt Európában egyedülállónak tekintik. Nem csak turisztikai látványosság volt, hisz építésekor, a 14. század végén védelmi célokra használták. Jelenleg csupán turisztikai célpont. A legfelső emeletről csodás panoráma nyílik az óvárosra. Minden nap nyitva van, így az év bármely szakában gyönyörködhetünk a csodás Prágában.

Prága másik híres, turisták által kedvelt célpontja a Vencel tér. A tér szinte soha nem alszik, hisz kávézók, szállodák, bárok, kocsmák tartják ébren az amúgy is pezsgő életet. Itt időzve megcsodálhatjuk a Cseh Nemzeti Múzeum épületét vagy Szent Vencel lovas szobrát. Ezeken kívül a teret hihetetlen épületek veszik körül. Nagyon közkedvelt ez a tér nemcsak a turisták, hanem a helyiek körében is.

Prága másik pozitívuma, hogy bár közkedvelt turistacélpont, mégsem lehet rásütni azt a bélyeget, hogy drága. Természetesen a legtöbb luxusmárka itt is megtalálható, de a szállodák és a kocsmák kifejezetten jó áron kínálják szolgáltatásaikat.

Legyen szó nyári kirándulásról, vagy a behavazott Prága megtekintéséről, biztosak lehetünk benne, hogy feledhetetlen élményekkel fogunk innen távozni, és állandóan visszavágyunk majd ide.

Prága szállás

Prága szállás

Ha Prágaba szeretne olcsó szállást foglalni a repülőjegye mellé, Prága szállás oldalunkon teheti meg.

Szálláskeresőnk több, mint 30 nagy szállás kereső és foglaló rendszer Prága szállás ajánlatait gyűjti össze egy helyen. Csak párat megemlítve ezek közül a szállás kereső és foglaló rendszerekből: Agoda, Booking.com, HostelBroker, Hotels.com, Otel.com.

Prága szállás 1 467 Ft/fő/nap-tól »

Prága látnivalók

Prága látnivalók

Ha Prágában jár érdemes jó pár napot rászánni a látnivalókra. A legtöbb látnivaló akár gyalog is bejárható, de érdemes igénybe venni a helyi tömegközlekedést, sok a villamos, illetve több Metro vonal is van.

Ha saját maga tervezi meg a prágai városlátogatást, és nem idegenvezetővel utaznak, összeszedtük a szerintünk legfontosabb látnivalókat, nevezetességeket, ami nem szabad kihagyni, ha Prágában jár.

Prága latnivalók bővebben »

Prága időjárás, éghajlat

Prága időjárás

Prága éghajlata az óceáni és a kontinentális éghajlat között van, de egyébként nagyon hasonló a mi klímánkhoz.

A tél hideg és kevésbé csapadékos, novembertől márciusig sokszor megmarad a hó napokig, vagy hetekig. A nyár meleg és csapadékos. Az évi átlaghőmérséklet 2,5 fokkal kevesebb, mint nálunk, ugyanakkor nálunk, télen kevésbé van különbség, viszont a nyári hónapok 3-4 fokkal melegebbek nálunk, mint Prágában.

Prága időjárás bővebben »

Prága repülőtér

Prága repülőtér

A Prága Václav Havel Repülőtér (PRG) 15 km-re észak-nyugatra fekszik Prága belvárosától. Korábban a repülőteret Ruzyně Repülőtérnek hívták, de 2012 október 15-től megkapta Václav Havel egykori Cseh államfő nevét.

A reptér Csehország legforgalmasabb, Európa 37. legforgalmasabb reptere, 2012-ben ~11 millió volt az utasforgalma, ami közel 2,5 millióval több, mint a Liszt Ferenc Repülőtérnek.

Ha szeretne bővebb információkat kapni a reptérről, vagy szeretné megtudni, hogy hogyan juthatbe a városba olvasson tovább »

Prága repülőterek bővebben »

Prága adatok

Alapadatok

  • Lakosság 1 Fő
  • Területe 496 km2
  • Időzóna GMT +1
  • Ország Csehország
  • Pénznem Cseh Koron

Prága repülőterei