Táncoló ház, Prága látnivalók

Táncoló ház

Táncoló ház

Prága történelmi látványosságait sokan ismerik, hisz legtöbb turistakönyvben benne vannak, vagy egy Prágáról szóló dokumentumfilmben már látták azokat.

A modern épületek közül kiemelkedik az 1994–1996 között épült, érdekes formájú irodaház, az úgynevezett Táncoló ház. Nem hiába ez a különleges név: messziről nézve úgy tűnik, mintha egy táncospárt látnánk. A prágaiak hívják még részeg háznak vagy Fred és Ginger háznak, két híres amerikai táncos után. Vannak, akik behorpadt kólásdobozhoz hasonlítják, mások a lebombázott építmény elcsavarodását látják benne. A helyiek nagyon büszkék erre az irodaházra.

A Táncoló ház tetején található Prága egyik legjobb étterme, a francia konyha remekeit felszolgáló La Perle de Prague. Nagyon híres a konyhája, bár nem csak emiatt örvend nagy népszerűségnek, hanem azért is, mert remek kilátás nyílik a prágai várnegyedre.

Nem csak kívülről nyújt felejthetetlen élményt a Táncoló ház, hisz belülről sem simák a falak. Ott is megvan a szabálytalan forma és az elegáns, szép dizájn.

Ha Prágában járunk, érdemes felkeresnünk ezt az irodaházat, hisz nem csak látványosságként kiváló, hanem megcsodálhatjuk a kiváló és egyedi építészeti leleményességet is. Láthatjuk azt a könnyű vonalvezetést, ahogyan felépítették.

Eljutni a Táncoló házhoz nem nehéz: a B metró vonalán a Karlovo námesti állomásig kell mennünk, majd 400 méternyi sétával el is jutunk a Fred és Ginger házhoz.

 

?!