Prágai Állatkert, Prága látnivalók

Prágai Állatkert

Prágai Állatkert

Különösen ha kisgyerekekkel látogatunk el a cseh fővárosba, nem hagyhatjuk ki a prágai állatkertet. A kicsik számára az állatkertben eltöltött néhány óra emlékezetessé fog válni. A többszáz állatfaj közül biztosan akadnak olyanok, amilyenekkel még nem találkoztak. Bizonyos állatokat etethetnek is a gyerekek, ami maradandó élmény.

A négyezer-ötszáz négyzetméteren elterülő prágai állatkertnek több mint négy és félezer lakója van. Több olyan állatfaj is megtekinthető itt, amelyet a kipusztulás fenyeget, vagy a természetes élőhelyükön már nem lehet fellelni őket. Nemrég ázsiai vadlovakat (Przsevalszkij-ló) telepítettek vissza Mongóliába, ahol a hatvanas évek végén az utolsó példány is kihalt.

Európa egyik legnagyobb – másfélszerese a berlininek, négyszerese a schönbrunninak – állatkertjét 2007-ben a Forbes magazin a világ legjobb állatkertjei közé sorolta.

Az állatkert megtekintéséhez legalább négy-öt órára van szükség, de egy egész napot is el lehet itt tölteni. A többszáz állatfaj számára kialakított, majdnem természetes, az igazi élőhelyükhöz nagyon közel álló környezetet bebarangolva az az érzése a látogatónak, mintha az egész földgolyót bejárná néhány óra alatt.

A prágai állatkertben található tengeri akváriumban több mint 300-féle állatfaj tekinthető meg, és akkor még nem szóltunk a pingvinekről, jegesmedvékről, gorillákról, vízilovakról, flamingókról…

 

?!