Nemzeti Múzeum, Prága látnivalók

Nemzeti Múzeum

Nemzeti Múzeum

A Prágai Nemzeti Múzeum a Vencel tér felső részén található, amely régen vásártérként szolgált. A Vencel téren haladva – ami önmagában is csodálatos látvány – megtekinthetjük a Nemzeti Múzeumot, ami egy gyönyörű neoreneszánsz épület. A múzeum négy szárnyból áll és két udvarból. Az épületben nagyon híres szobrászok és festők műveit tekinthetjük meg, olyan ismert szobrászokét, mint Hyais, A. Popp és W. Brozik.

A múzeum tetején láthatunk egy gyönyörű kupolát, ahol 48 szobor van felállítva. Ezen kívül a múzeum otthont ad egy nagyon értékes könyvgyűjteménynek is, amit természetesen a látogatók is megtekinthetnek. Az épület egészében nem volt restaurálva, bár párszor megsérült a történelem során. A sérüléseket kijavították, a többi rész pedig ugyanolyan, mint régen, tehát átérezhetjük ennek a monumentális épületnek a hangulatát.

Ha a Prágai Nemzeti Múzeumba látogatunk, nagyon sok látnivalóban lesz részünk. A két udvar gyönyörűen kivan építve, ugyanakkor maga az épület és környezete is magában hordozza a kor sajátosságait. A múzeum nem egy hagyományos épület, sőt, ha nem tudjuk, hogy mi is valójában, könnyen azt hinnénk, hogy egy csodálatos palota.

A belsőtere is nagyon szépen ki van építve. A termek tele vannak festményekkel, szobrokkal, amelyek különleges hangulatot teremtenek. A szokatlan formák, a neoreneszánsz stílus olyan világba kalauzol el, amelyben csakis Prágában lehet részünk.

 

?!