Malá strana, Prága látnivalók

Malá strana

Malá strana

A Malá Strana, magyarul a kisoldal Prága egyik nevezetessége. Ha odautazunk, mindenképp látnunk kell, hisz csodálatos barokk stílusú épületei magával ragadnak a középkorba. Ahogy áthaladunk a Károly hídon, máris elénk tárul ez a gyönyörű városrész, ami még ma is az egyik leghangulatosabb hely Prágában.

Megtekinthetjük a Wallenstein-palotát, a Lichtenstein-palotát, a Szent Tamás-templomot és a Szent Miklós-templomot, mely épületek olyan látnivalóval és történelemmel rendelkeznek, hogy általuk mi is átélhetjük a középkori emberek akkori életét. Prága már az 1200-as évek elején benépesedett város volt, néhány emlékművet megtekinthetünk ezekből az időkből is. Ezen kívül szembefuthatunk a Rákóczi emléktáblával, hisz a fejedelem egykor a kisoldali városrészben élt.

Ha pihenésre vágyunk, gyönyörű természeti csodák biztosítják a nyugalmat. A kisoldalhoz nagyon közel található Petřín-hegy, a Kampa, amelyek csodálatos zöldövezetek. A Petřínről nagyon szép a kilátás, 327 m magas, és olyan nevezetességek találhatóak itt, mint a tükörlabirintus, amely kiváló szórakozás is egyben.

A Malá Strana meglátogatásával olyan élményekben lesz részünk, melyek megmaradnak emlékezetünkben. Megtekinthetjük az Éhségfalat, mely a kisoldal megvédésének érdekében épült. A siklóvasút, a Strahov kolostor, a Stefanik obszervatórium mind olyan építmények, amelyet mind érdemes megtekintenünk.

(a kép forrása: Wikipedia)

 

?!