Lobkowitz-palota, Prága látnivalók

Lobkowitz-palota

Lobkowitz-palota

Koncertterem, múzeum és kávézó egy helyen

A prágai várnegyed hatalmas és lenyűgöző, bejárása akár egy egész napot is igénybe vehet, ugyanis az idők során annyiszor alakították át és bővítették, hogy mára a tursiták egy egész komplexumot láthatnak a területen. Ennek a komplexumnak a része a Lobkowitz-palota, ami a régi várlépcsők közelében található. A palota ad otthont a szintén méltán híres Lobkowitz-múzeumnak és a Prága legjobbjaként számon tartott kávézójának, ahonnan a kilátás is csodálatos. A palotában található továbbá egy hatalmas és gyönyörű koncertterem is, ahol ma is minden nap koncertet adnak.

A kastély a 16. század óta képezi a várnegyed részét, múzeumának képtára pedig szintén méltán híres: 1500 festményt állítottak itt ki, egytől egyig neves festők alkotásait. Megtalálhatjuk a gyűjteményben többek között Canaletto, Velázquez, Veronese, Rubens, Bellotto, és Cranach műveit, de a múzeumban nem csak képeket láthatunk, vannak még porcelánok, kerámiák, hangszerek, de még puskák is a gyűjtemény részét képezik, emellett Mozart és Beethoven eredeti kottáit is megcsodálhatjuk.

A Lobkowitz-palota múzeumába külön belépőt kell vásárolni, ami felnőtteknek 275 cseh koronába kerül, 7 és 15 éves kor között pedig 200 koronáért juthatnak be a gyerekek. 390 koronáért olyan jegyhez juthatunk hozzá, ami a koncert megtekintésére is jogosít.

(a kép forrása: Flickr: schmaeche)

 

?!