KGB Múzeum, Prága látnivalók

KGB Múzeum

KGB Múzeum

A tulajdonos kalauzol a prágai KGB múzeumban

Csehország és Magyarország sok szempontból közel áll egymáshoz, az egyik ilyen kapcsolódási pont a történelemben keresendő: mindkét ország átélte a kommunizmust, ezért számos nem túl kellemes, de annál érdekesebb történelmi emlék maradt fenn, ami néhány ember számára a lassan távolodó múlt, a fiatalabbaknak viszont már egyértelműen csak történelem.

Magyarországhoz hasonlóan Csehországban is számos emléke maradt meg ennek a kevésbé dicső időszaknak, így például a Prágában található KGB múzeum is. A múzeum érdekes látnivalókat kínál mindazok számára, akik érdeklődnek a történelem ezen időszaka iránt, vagy csak most ismerkednek vele. A tárlat érdekes lehet a történelem, a titkosszolgálatok és a fegyverek iránt érdeklődők számára is. A múzeum vonzerejét növeli, hogy több oldalon is Prága legjobb nevezetességei közé sorolják a látogatók szavazatai alapján.

Azok számára, akik jól beszélnek angolul, különösen fantasztikus élmény lehet ellátogatni a KGB múzeumba, ugyanis tartozik hozzá egy roppant színes kalauzolás is, magától a tulajdonostól, akik hihetetlenül alapos történelmi tudással rendelkezik. Ennek meghallgatása azonban viszonylag alapos angoltudást igényel, de mindenképpen megéri, mert a tulajdonos nagyon érdekes történeteket tud mesélni.

(a kép forrása: Flickr: bonnieann1815)

 

?!