Pafosz repülőjegy

Pafosz repülőjegy

Pafosz repülőjegy

Ha a Pafoszba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Pafosz repülőjegy árak oldalunkat.

Pafoszra egyik légitársaság sem kínál közvetlen repülőjegyet. A Ryanair indít Páfoszra repülőjáratokat, például Londonból, Brüsszelből, Rómából, ahová Budapestről közvetlenül el lehet jutni Ryanairrel, így, a legtöbb esetben az a legolcsóbb módja, hogy eljusson Pafoszba, ha két különálló repülőjegyet foglal a Ryanairnél, de természetesen a keresőnkben kereshet további Páfosz repülőjegy lehetőségeket.

 

Pafosz

Az igazi mediterrán hangulatú, és a Földközi-tenger egyik legmelegebb szigetének számító Cipruson található a Világörökség részévé nyilvánított Páfosz, melyet mitológiai utalások miatt Aphrodité városaként is emlegetnek a helyiek.

A város alapításáról ugyan megoszlanak a vélemények, a jelenleg elfogadott hagyományos történet szerint Knirasz király alapította, és valaha Páfosz volt Ciprus legfontosabb városa, ahonnan az egész szigetet kormányozták. Az ország egyik érdekessége, hogy a római helytartót maga Szent Pál térítette át a keresztény hitre 45 körül.

Páfosz, akárcsak Ciprus más part menti városai, nagyszerű fürdőzési, pihenési lehetőséget kínál az idelátogatók számára, ezenfelül pedig számos történelmi emléket is megcsodálhatunk. Egyik leghíresebb épülete a páfoszi erődítmény, melyet feltehetően még a Bizánci Birodalom idején építettek, később pedig 1570-ben lerombolták a velenceiek, az Oszmán Birodalom azonban részlegesen újjáépíttette.

Érdemes ellátogatni a Kato-páfoszi Régészeti Parkba, ahol római kori villák maradványait csodálhatják meg a látogatók. Szintén ritka élményben lehet része azoknak, aki felkeresik a páfoszi katakombákat, valamint a IV. században épített királysírokat. Páfosz valódi klasszikus nyaralási élményt kínál, ahol a látnivalók sokaságát a felhőtlen tengerparti kikapcsolódás egészíti ki.