Nicosia repülőjegy

Nicosia repülőjegy

Nicosia repülőjegy

Ha a Nicosiába szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Mivel Nicosiának nincsen saját repülőtere, az 50 km-re fekvő Larnaca-ra tud csak repülőjegyet foglalni, ahonnan több busz is indul Nicosiára. Larnacara jelenleg csak a WIzz Air kínál közvetlen, átszállás nélküli repülőjegyet, de átszállással az Air Serbia, az Austrian Airlines, a LOT és a Lufthansa járataira foglalhat olcsó Budapest Larnaca repülőjegyeket.

 

Nicosia

Nicosia Ciprus fővárosa, de nem csak emiatt érdemes ide ellátogatni. Jó tudni a városról, hogy folyamatosan görög-török viszályok helyszíne. Ezekből azonban a turista nem vesz észre semmit, csupán annyit, hogy a várost kettészeli az úgynevezett zöld vonal. Bár folyamatosan jelen vannak az ENSZ megfigyelői, eddig még nem voltak atrocitások.

A rengeteg múzeum közül érdemes megtekinteni a Helytörténeti Múzeumot, a Török Etnográfiai Múzeumot, a Bizánci Múzeumot, valamint a Ciprus Múzeumot. Mindegyik egyedi gyűjteményekkel rendelkezik, és köszönhetően a valamikori török uralomnak mára nemcsak a múzeumok, hanem az építészet is magán hordja ezt a kettőséget. Ha az összes múzeumot szeretnénk megnézni, nem lesz elég pár nap, mivel számos tárlat, valamint a gyűjtemények sokasága is sok kincset foglalnak magukba, melyek megtekintését nem lehet elsietni.

A török időkből származó Selimiye Mecset is azon látnivalók közé tartozik, amit kár lenne kihagyni, ha a fővárosban járunk. Mint minden mecset, ez is impozáns és lenyűgöző látványt nyújt a turistáknak. A nem messze található Szent János Katedrális ezzel szemben már a görögök idejére vezethető vissza. Itt is jó pár órát el lehet azzal tölteni, hogy a katedrális szobrait és szent képeit nézegetjük.

A várost legjobban gyalog lehet felfedezni, hisz a keskeny utcák érdekes apró műhelyeket, ugyanakkor gazdagon díszített erkélyeket rejtenek magukba. Szinte olyan érzésünk támad, mintha időutazáson vennénk részt.