Limassol repülőjegy

Limassol repülőjegy

Limassol repülőjegy

Ha a Limassol szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Limassol repülőjegy árak oldalunkat.

Bár Limassol Ciprus második legnagyobb városa, nincsen nemzetközi forgalmat bonyolító reptere. Ha repülővel szeretne Limassolba eljutni, Larnacara érdemes repülőjegyet keresnie, ahová már 9 €-ért vannak transzfer járatok.

 

Limassol

Az Akrotiri öbölben található Limassol, a második legnagyobb város Ciprusban. Limassol természeti adottságainak köszönhetően narancs, citrom és szőlő termelésével, feldolgozásával is foglalkozik. A szeptemberi időszakban ingyenes borkóstolással kényeztetik az oda utazó vendégeket. A Troodos-hegység kiváló talaján kiváló ciprusi szőlő és bor készül, melyet már Európába is exportálnak. Túrázók, bakancsot föl! Az aktív kikapcsolódás hívei a borkóstoláson kívül túrázási és kirándulási céllal is megcélozhatják a Troodos-hegységet. Mivel nagy része már nemzeti parkként nyilvántartott, ezért testközelből megismerhetik Dél-Ciprus ékkövét, hiszen a terület nagy része érintetlen. Változatos domborzatával, mediterrán fenyőerdejével szó szerint a csúcsra juttatja a bakancsos barangolókat. Legmagasabb pontja az Olympos, a maga 1952 méterével. Rengeteg útvonalon, jelzett ösvényen járhatjuk be a hegy szépségét gyalogosan vagy akár kerékpárral. Az autóversenyeket kedvelőknek pedig tudniuk kell, hogy ezek a hegyek adnak otthont az évente megrendezésre kerülő Ciprus rally-nak. Az év többi szakában is folyamatosan rendezvények, felvonulások tarkítják a vendégek és a helyi lakosok élményeit. A mediterrán városban legalább fél évig tart a nyár, de téli időszakban sem kell tartanunk a hidegtől, ugyanis az év utolsó hónapjaiban is megközelíti a hőmérséklet a 20 fokot. Ha itt járunk érdemes bejárni a Középkori várat vagy Citadellát, ahol Oroszlánszívű Richárd házassága köttetett. Betekintést nyerhetünk a régi idők városába, az Óvárosba, valamint a Régészeti Múzeum és Nagy Mecset is kiváló program lehetőség.