Larnaca repülőjegy

Larnaca repülőjegy

Larnaca repülőjegy

Ha a Larnacába szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Larnaca repülőjegy árak oldalunkat.

A Malév megszűnése óta csak a Wizzair indít közvetlen járatokat Larnakára, de átszállással repülhet Lufthansa, Austrian Airlines, Czech Airlines, KLM légitársaságokkal is.

 

Mikor érdemes Larnaca repülőjegyet foglalni

Larnacába a legtöbb turista a nyári hónapokban, június, július, augusztusban érkezik, ilyenkor drágábbak a szállások és a repülőjegy Larnacába is. A leginkább alkalmasabb idő, hogy Larnacába repüljön szeptember közepétől, október közepéig van, mivel ilyenkor az időjárás még nagyon jó, de a repülőjegy árak Larnacába már olcsóbbak, kevesebb a turista és a szállások is kedvezőbbek.

Larnaca

Ciprus legrégebbi települését, a 6000 éves Larnacát a legenda szerint Noé unokája alapította. A hangulatos, sok kultúra keveredésének otthont adó város nem csak nyáron lehet jó úticél, hanem télen is, mivel itt télen is nagyon langyos idő van. A településnek nagyon hosszú, 25 kilométeres tengerpartja van. Ha már eleget fürödtünk, érdemes felfedezni magát a várost is, ahol nagyon sok látnivaló vár minket.

Az első, amit mindenképp keressük fel, a Szent Lázár-templom, mely a 9. században épült, és azóta már több felekezetnek is imahelye volt. A templom altemplomában megtekinthetjük Szent Lázárt üres szarkofágját is. A tengerparti erőd is a látnivalók közé tartozik. Rendeltetése az volt, hogy a betolakodóktól védje nemcsak a várost, hanem egész Ciprust is. Jelenleg múzeumként és szabadtéri színházként működik.

A Hala Sultan Tekke nevezetű mecset a sóstó partján magasodik a város fölé. Sok kutató szerint a muszlimok harmadik legszentebb helye, épp ezért érdemes megtekinteni. A mecset mauzóleumot, minaretet, valamint külön nők és férfiak részére kialakított pihenőrészt is magába foglal.

Bár maga a város már a 9. században lakott volt, az akkori épületek már csak ásatások révén maradtak fent. Az álladóan idegen uralom alatt álló városban rengeteg más kultúra maradványa látható. Leginkább az építészetben fedezhető fel a különböző népek építészeti stílusai.

Larnaca repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

Larnaca repülőtere (LCA) 4 km-re délre fekszik Larnaca belvárosától. A taxi a repülőtérről Larnaca belvárosáig nagyjából 25 €, és előre foglalható itt.

A Cipruson vannak városok közi járatok, illetve a nagyobb városokban helyi járatok is, a repülőtérről is könnyen bejuthat a helyi tömegközlekedéssel a városba.

Larnaca időjárása, éghajlata

Larnaca éghajlata mediterrán, a nyár forró, a tél csapadékos és enyhe. Júliustól szeptemberig szinte egy csepp eső sem esik, így felhőtlenül lehet. Októberben még az átlagos csúcshőmérséklet 27 fok, de ilyenkor már elképzelhető némi csapadék (20 mm az átlag). November, december január és február a csapadékosabb, átlagosan 60 mm eső esik Larnacában, a csúcshőmérséklet átlaga 18 fok, de esténként bőven 10 fok alá esik a hőmérséklet. Márciustól májusig fokozatosan csökken a csapadék mennyiség, a három hónap átlaga 20 mm, viszont a hőmérséklet egyre nő, májusban már 25 fok feletti az átlagos csúcshőmérséklet Larnacán.

Larnaca aktuális időjárását itt tekintheti meg.

Larnaca adatok

Alapadatok

  • Lakosság 59 600 Fő
  • Területe 0 km2
  • Időzóna CET
  • Ország Ciprus
  • Pénznem Euro (€)

Larnaca repülőterei