Kyrenia repülőjegy

Kyrenia repülőjegy

Kyrenia repülőjegy

Ha a Kyreniába szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Kyrenia repülőjegy árak oldalunkat.

Kétségtelen, hogy Kyreniához az Ercan (‎ECN)‎ repülőtér van a legközelebb, amint a fenti repülőjegy keresőbe is írtunk, de többnyire olcsóbb repülőjegyet találhat, ha Larnacára keres repülőjegyet. Az utazás még annak ellenére is olcsóbb lehet így, hogy beleszámolja a Larnaca és Kyrenia közötti utazás költségeit. Az Ercan repülőtérre többnyire Törökországból, Isztambulból érkeznek repülőjáratok, így a legolcsóbb megoldás Budapestről a Pegasus Airlines, ha Budapest – Kyrenia repülőjegyet keres.

 

Kyrenia

A homokos strandokban és luxushotelekben gazdag Kyrenia Észak-Ciprus legpompásabb települése. Történelme még a Krisztus előtti századokra visszanyúlik, ezért megannyi kolostort, kastélyt és várat láthatunk kirándulásunk közben. Tehát a természet remekművének is nevezhető Kyrenia, történelmi érdekességekben is bővelkedik. A városka egyedi velencei stílussal és bámulatos kikötőjével várja az oda érkezőket. A Kyrenia-várat még a bizánciak építtették a kalóztámadások elkerülése érdekében. Itt nyitották meg a Hajótöröttek Múzeumát is, aminek kuriózuma egy kereskedőhajó, amely még Nagy Sándor korában tűnt el. Egy kutatócsoportnak köszönhetően a felszínre került és immár bárki megtekintheti az elsüllyedt hajót teljes rakományával együtt. Ha szeretjük a történelmet, a szép kilátást, akkor mindenképpen meg kell néznünk a Szent Hilarion várat, amely egy remetéről kapta a nevét és az őrködésre hivatott. Ugyanis innen rögtön jelenthették a bizánci uralkodónak, ha a tenger vagy a partszakasz felől ellenséget véltek felfedezni. Amennyiben a korai építészet csodásan fennmaradt épületeit szeretnénk megcsodálni, úgy Lefke és Morhou városába ajánlott mennünk. Itt a lenyűgöző kilátás mellett citrus és datolyaligeteket is láthatunk. Lefke nem csupán az itt található mecset miatt érdekes, hanem a dzsúszok szigete is egyben, mivel itt termesztik a híres Jaffa narancsot. Ha egy gyönyörű, tiszta, festői és lélekmelengető tájra vágyunk, akkor irány a Golden Beach! Hibátlan, hamvas aranysárga homokjával és makulátlanul tiszta vízével vár minket.