Szófia repülőjegy

Szófia repülőjegy

Szófia repülőjegy

Ha a Szófiába szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Szófia repülőjegy árak oldalunkat.

2013 nyári időszakában a Bulgaria Air indított közvetlen Budapest – Szófia repülőjáratokat, ezen kívül, illetve a nyári időszakon kívül az Air Serbia, az Austrian Airlines, az Air Berlin, a Brussles Airlines és a LOT légitársaság kínál Budapest - Szófia repülőjegyeket.

 

Szófia

A bolgár főváros mindenki számára kitűnő programmal szolgál. Bár még hordozza magán a balkán jellegzetességeit, elmondhatjuk, hogy ma már egy nagyon kellemes, turistalátványosságokkal teli város fogad minket. A több mint egymillió lakosú város központi része leginkább a szűk utcái miatt kedvelt. Itt a tömegközlekedés a legnépszerűbb utazási forma, hisz a szűk utcákon kevésbé lehet autóval közlekedni.

Rengeteg látnivaló várja az ide érkező turistákat. Az egyik legszebb épület talán az Alekszandr Nyevszkij-székesegyház, mely az 1877–78-as háborúban meghalt több mint 200 ezer katonának állít emléket. A bolgár emberek életében nagyon fontos a vallás, talán ezért sem meglepő, hogy a fővárosban is több templom és zsinagóga található. A Szófiai központi zsinagóga a legnagyobb a Balkán-félszigeten, és a második legnagyobb Európában. Gyönyörű épület tárul a szemünk elé. Belépve is hihetetlen látvány fogadja a nézelődőt.

Amit még érdemes megnézni, az a Nemzeti Kultúrpalota. Az épület 1981-ben nyitotta meg kapuit, és azóta rengeteg előadásnak, kiállításnak adott otthont. Az épület érdekessége, hogy Délkelet-Európában ez a legnagyobb és talán a legszebb ilyen típusú épület.

Szófiában az éjszakai élet is csábító, hisz a történelmi központban több szórakozóhely is várja a fiatalokat, ugyanakkor az idősebb korosztály számára is van szórakozási lehetőség. Ne hagyjuk ki Szófiát, csodáljuk meg a gyönyörű épületeket és emlékműveket!