Burgasz repülőjegy

Burgasz repülőjegy

Burgasz repülőjegy

Ha a Burgaszba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Burgasz repülőjegy árak oldalunkat.

A WIzz Air fapados légitársaság a nyári szezonban kínál közvetlen repülőjegyeket Burgaszba, télen, illetve nyáron is átszállással az Austrian Airlines és a Bulgaria Air kínál Burgasz repülőjegyeket.

 

Mikor érdemes Burgasz repülőjegyet foglalni

Ha olcsón szeretne Burgaszba repülőjegyet foglalni, érdemes figyelembe venni, hogy mikor vannak, melyik napokon közvetlen Budapest Burgasz járatok.

Igazi nyaraló idő júniustól szeptemberig van. Ugyanakkor ebben az időszakban érkezik a legtöbb turista is, így drágábbak a repülőjegyek ekkor. Ha még strandolni szeretne, de olcsó repülőjegyet akar foglalni Burgaszba, szeptember elejét és közepét javasoljuk.

Burgasz

Burgasz egy vonzó, barátságos üdülőhely, egyre népszerűbb a turisták körében. A Fekete-tenger partján fekszik, jelentős ipari központ és kikötőváros.

Az 1965 óta megrendezésre kerülő Nemzetközi Folklór Fesztiválnak Burgasz ad otthont. Ilyenkor az egész város megtelik néptáncosokkal, népdalénekesekkel, több ország képviselteti magát. Egy ilyen fesztiválon való részvétel örök emlék marad.

Ajánlott célba venni a burgaszi tavat, ahol fürdőzni és csónakázni is lehet. Nagyon sok madárfaj található itt. Akik kedvelik a madarakat, bizonyára nem is akarnak majd visszatérni a szállodába az este leszállta után.

Híres épületeit is érdemes megtekinteni. Ilyen például a katedrális, vagy a gyönyörű templomok bármelyike. A múzeumok is rengeteg kiállítással várják az ide utazókat. Az Operaházban pedig a szebbnél szebb operákban gyönyörködhetünk, ahol sokszor nemzetközi hírnévnek örvendő művészek is fellépnek.

Az éttermekben nagyon sokféle helyi specialitás közül választhatunk. Mivel Bulgária éghajlata kedvez a zöldség- és gyümölcstermesztésnek, meglehetősen sok zöldség és gyümölcs kerül a vendégek asztalára az éttermekben. Nyári estéken óriási a szórakozási lehetőség, sok étterem késő éjszakáig élő zenével szórakoztatja a vendégeket.

Burgasz kitűnő célpont főleg családok számára, hisz a család minden tagja a számára kedvező programon vehet részt, és nem mellékesen a tengerparton is napozhat, ahol az árak is mérsékeltek.

Burgasz repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

Burgasz repülőtere (BOJ), 12 km-re északra fekszik a várostól. Ha nem utazási irodával repül Burgaszra, és szükséges, hogy önmaga szervezze meg a továbbjutást vagy Burgaszba, vagy valamelyik környező üdülőfaluba, a legolcsóbb, ha a helyi buszjáratokat választja. A 15-ös busz menetrend szerint indul a repülőtérről reggel 5-tól 25 percenként este 11-ig (hétvégén 35 percenként 5:30-tól 22:31-ig). Taxival nagyjából 15 perc Burgasz belvárosa, a forgalomtól függően. A taxik az érkezési oldalon vannak. A repülőtér szerződött taxi partnere az Eco Taxi társaság, aminek külön pultja van az érkezési oldalon.

Burgasz időjárása, éghajlata

Bulgáriában 3 éghajlat van, hegyvidéki a magasabban fekvő területen, kontinentális az alacsonyabb belterületeken a Balkán hegységtől északra, és mediterrán a déli tengerparti területeken. Burgasz éghajlata sajátságos Fekete-tengeri klíma, félig mediterrán, félig kontinentális. Igazi nyaralóidő június, július, augusztusban van, bár még szeptemberben is 25 fok az átlagos csúcshőmérséklet. A csapadék viszonylag egyenletesen oszlik el az évben, de a legtöbb októberben, novemberben, és áprilisban, májusban esik Burgaszban. A legkevesebb csapadék július, augusztusban van.

Burgasz aktuális időjárását itt tekintheti meg.

Burgasz adatok

Alapadatok

  • Lakosság 210 000 Fő
  • Területe 254 km2
  • Időzóna GMT+2
  • Ország Bulgária
  • Pénznem Leva (LV)

Burgasz repülőterei