Brüsszel repülőjegy

Brüsszel repülőjegy

Brüsszel repülőjegy

Ha a Brüsszelbe szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Brüsszel repülőjegy árak oldalunkat.

A legkeresettebb Budapest Brüsszelbe repülőjegyek a Wizz Air, a Ryanair és a Brussels Airlines repülőjegyek, amelyek közvetlenek, de átszállással repülhet Austrian Airlines-szal, Air France-szal, British Airways-zel, KLM-mel, Lufthansaval, Czech Airlines-szal, easyJet-tel is.

 

Mikor érdemes Brüsszel repülőjegyet foglalni

Brüsszelben májusban és szeptemberben van a csúcsszezon, ilyenkor a brüsszeli repülőjegyek, illetve szállodák is drágábbak. Belgiumban a legtöbben júliusban és augusztusban mennek el nyaralni, így ilyenkor Brüsszel kicsit szellősebb, kevesebb az ember. Ugyanakkor sok bolt és étterem is bezár ilyenkor, illetve a hőmérséklet is elég meleg. Ha ki akarja kerülni a nagy tömeget, és olcsó repülőjegyet szeretne foglalni Brüsszelbe, úgy hogy még az időjárás is jó legyen, akkor áprilist, júniust és októbert ajánljuk.

Brüsszel

Brüsszel talán arról a legíresebb, hogy itt található a NATO székhelye és az Európai Unió jó néhány intézménye. Ez továbbá Belgium fővárosa is. Pezsgő gazdasági és kulturális élet jellemzi. Európa fővárosaként is szokták emlegetni.

Egyik legfontosabb látványosságaként az Atomiumot tartják számon. Az emlékmű 102 méter magas és a vasatom szerkezetét tárja elénk több milliárdszoros nagyításban.

Itt található továbbá az Európa legszebb tereként számon tartott Grand Place is, valamint a Szent Hubert Királyi Galéria, mely Európa első üvegezett bevásárlóközpontja volt. Elegáns olasz építészeti stílusban épült, és számos szűk sétálóutca található meg belsejében. Akár vásárolni szeretnénk, akár csodálni a neo-reneszánsz építészeti stílust, itt mindkettőre lehetőségünk nyílik.

Brüsszel másik turisták által közkedvelt látványossága a Manneken Pis, egy kis bronzszobor, mely pisilő fiúcskát ábrázol, és amelyet időről időre jelmezbe öltöztetnek.

Csodálatos építménye a városnak a Királyi Palota is, mely ma is számos hivatalos ünnep és ceremónia helyszínéül szolgál. Ha meg szeretnének látogatni, vagy júliusban, vagy pedig szeptemberben érkezzünk, mert csak ekkor nyitják meg a nyilvánosság előtt egy kis időre. Érdemes úgy időzíteni az utazást, hogy ilyenkor érkezzünk, mivel az épület, valamint a kertészeti műremekként számon tartott parkja felejthetetlen élményben részesíti az ide látogatókat.

Brüsszel repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

Ha Brüsszelbe foglal repülőjegyet két repülőtérre érdemes keresni, az egyik a Brüsszeli repülőtér (BRU), a másik a Brüsszeltől nem messze fekvő Charleroi (CRL) repülőtér, ahová leginkább a fapados légitársaságok szállítanak utasokat.

A Brüsszel Nemzetközi Repülőtér (BRU) a város észak-keleti részén található, 11 Km-re a belvárostól. Ha vonattal szeretne bejutni a belvárosba, a repülőtér alsó szintjére kell mennie, onnan indulnak a szerelvények. Több vonat is indul Brüsszel különböző pontjaira, nagyjából 15 percenként. A jegyeket automatákban lehet megvásárolni, amik bankkártyával is működnek. A vonatút 20-25 percet vesz igénybe és 5,2 €-ba kerül.

A repülőtér földszintjével szemben az érkezési oldalon 3 buszmegálló van, így ha tömegközlekedéssel szeretne bejutni Brüsszel belvárosába ide kell mennie. A reptéri busz 30 perc alatt ér be a belvárosba, a jegy 3 €-ba kerül, a előre megveszi, de a buszon is lehet venni, ott 5€-ba kerül. Minden órában indul busz Antwepen-be is, ami 10 €-ba kerül. A reptérről busszal még el tud jutni az Északi Vonatpályaudvarra, a NATO épületéhez, illetve további úti célokra, a melyekről információs táblák vannak a buszmegállókban.

A taxi elég drága, a belvárosig nagyjából 45 €–ba kerül, de vigyázni kell, mert a nem taxi társasághoz tartozó taxik, még drágábbak is lehetnek.

A Charleroi (CRL) repülőtér 45 Km-re délre fekszik Brüsszel belvárosától. Minden 30 percben indul reptéri kisbusz Brüsszel főpályaudvarához, aminek ára 13€ (oda-vissza 22 €). Ha vonattal szeretne bejutni Brüsszelbe, előbb busszal el kell mennie a vonatállomáshoz (az A busszal). A busz 2,7 €-ba kerül, Charleroi Sud vonatállomáshoz, ahonnan a vonat 60 perc alatt ér be Brüsszelbe éa 15-20 €-ba kerül

Brüsszel időjárása, éghajlata

Brüsszelben, csakúgy, mint Budapesten a nyarak melegek, a telek hidegek de mindkét évszak enyhébb, mint nálunk. Kellemes városnézős az időjárás tavasszal, és ősszel. Télen előfordul hó, de nem túl gyakori, nyáron a legmelegebb hónapokban 20 fok felett van az átlaghőmérséklet. Brüsszelben viszont sokkal több a csapadék mint Budapesten az óceán közelsége miatt. Január a legcsapadékosabb de nagyjából bármikor eshet az eső.

Brüsszel aktuális időjárását itt tekintheti meg.

Mit érdemes Brüsszelben megnézni

Ha Brüsszelben jár érdemes egy városnéző túrát tenni, amit a legegyszerűbb, ha gyalog tesz meg. A nagyobb távolságokra a tömegközlekedést ajánljuk. A városon belüli autózást nem ajánljuk, mivel a parkolás drága, ráadásul a brüsszeli autósok elég agresszíven vezetnek.

A brüsszeli városnézést érdemes a város főteréről a Grand' Place-ről kezdeni, ami gyönyörű 18. századbeli épületekkel van körülvéve. Hasonlóan szép tér Brüsszelben a Grand Sablon Place, ami éttermekkel teli, illetve hétvégenként régiségkereskedők árulnak itt. Brüsszel egyik nevezetessége a pisilő kisfiú szobra, amit időnként különböző ruhákba öltöztetnek, a szobrot a Stoofstraat (rue de l'Etuve) és az Eikstraat sarkán a főtérhez közel nézheti meg.

Az 1958-as Világkiállításra épült az Atomium, ami egy 9 gömbből álló nagy építmény a Heysel parkban. Az épület már kívülről is látványos, de a belsejét is meg lehet tekinteni 11 €-ért.

Brüsszelben számos múzeum van, ezek közül, amiket mindenkép érdemes megnézni az a Csokoládé múzeum, a Cantillon sörmúzeum, a Magritte (királyi múzeum), a Természettudományi múzeum.

Akármilyen okból is foglal repülőjegyet Brüsszelben, érdemes legalább 1 napot szakítani a látnivalók megtekintésére, amikről bővebb információt Brüsszel turisztikai oldalán olvashat.

Belgium nem csak a csokiról, de a söreiről is híres. Ha Brüsszelben jár feltétlenül üljön be egy sörházba, ahol több sört is kínálnak. A Moeder Lambic sörözőbe például több, mint 1000 sörmárka közül választhat.

Brüsszel adatok

Alapadatok

  • Lakosság 150 000 Fő
  • Területe 33 km2
  • Időzóna CET
  • Ország Belgium
  • Pénznem Euro (€)

Brüsszel repülőterei