Azerbajdzsán repülőjegy

Azerbajdzsán repülőjegy

Azerbajdzsán repülőjegy

Tény, hogy Azerbajdzsán nem tartozik a legkeresettebb úti célok közé a Magyar turisták körében, de amióta a Wizz Airt fapados légitársaság közvetlen repülőjegyeket kínál Azerbajdzsán fővárosába, Bakuba, egyre többen utaznak ide. A Wizz Air-nek köszönhetően olcsón el lehet jutni ide, ráadásul az országban a szállás sem drága.

Ha Azerbajdzsánba szeretne repülőjegyet foglalni, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőbe a pontos úti célt, várost, ahová repülni szeretne, adja meg az utazása időpontjait (indulás visszatérés) és kattintson a „repülőjegy keresés” gombra, hogy kilistázzuk Önnek a keresési feltételeknek megfelelő repülőjegyeket.

 

Népszerű úti célok Azerbajdzsánban

 

Baku

Baku repülőjegy

Baku az Azerbajdzsáni Köztársaság fővárosa, a Kaszpi-tenger öblében. Történelme ókori korokra nyúlik vissza, már a bronzkor idején lakott településnek számított. Egyes források szerint neve annyit jelent, mint a „a város, ahol a...

Bővebben »

Azerbajdzsán

A hazánkban talán kevéssé ismert Azerbajdzsán rendkívül izgalmas és változatos ország, mely a legtökéletesebb úti cél lehet a Közel-Kelet szerelmesei számára. Az ország kultúrája és történelme évszázadokkal ezelőttre nyúlik vissza, hagyományait, lakosságának életmódját számtalan civilizáció alakította a századok során.

Azerbajdzsán törzsi eredetű kultúrája rendkívül sokszínű, látogatásunk során érdemes minél behatóbban megismerkedni a helyi zenével, képzőművészettel. Az ország egyik legfontosabb, művészi színvonalon elkészített terméke a kézi szövésű szőnyeg. Ha nincs is lehetőségünk vásárolni, mindenképpen térjünk be egy műhelybe, hogy megpillanthassuk a különböző színek és minták kavalkádját.

Azerbajdzsán fővárosa, Baku egészen kivételes, fallal körülkerített belvárosi területét a világörökség részének nyilvánították. A belvárosi részen található Szűz-torony – melyet a XII. században épített Masud ibn Davud, eredetileg őrtoronynak – nemcsak Baku, hanem Azerbajdzsán szimbóluma is.

Látogatásunk során érdemes szánni egy napot Baku felderítésére, hiszen a belváros területén paloták, szerájok, fürdők, mecsetek várják a turistákat, hogy megcsodálhassák a régmúlt történelmének csodás lenyomatát.