Baku repülőjegy

Baku repülőjegy

Baku repülőjegy

Ha a Bakuba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Baku repülőjegy árak oldalunkat.

Bakuba csak a Wizz Air fapados légitársaság kínál közvetlen, átszálás nélküli repülőjegyet, de átszállással olcsó Baku repülőjegyet lehet foglalni az Aeroflot és a Turkish Airlines járataira is.

 

Baku

Baku az Azerbajdzsáni Köztársaság fővárosa, a Kaszpi-tenger öblében. Történelme ókori korokra nyúlik vissza, már a bronzkor idején lakott településnek számított. Egyes források szerint neve annyit jelent, mint a „a város, ahol a szelek fújnak”. Ezt a nevet feltehetően arról kapta, hogy a hidegebb évszakokban meglehetősen zord körülmények uralják éghajlatát.

Ide utazóként érdemes ellátogatnunk az Azeri Nemzeti Irodalmi Múzeumba, akit Nizamiról, az azeriek XII. században élt költőéről neveztek el. A városban élénk kereskedelem folyik, lakosai nagyszerű kézművesek. Híresek például az itt készül szőnyegek, de a keleti motívumokkal díszített épületeik, műemlékeik sem elhanyagolhatóak.

Másik híres múzeuma a Szőnyeg- és Iparművészeti múzeum, melyet egy híres azeri szőnyegtervezőről neveztek el, és ahol szebbnél-szebb szőnyegek kerülnek kiállításra.

A város tele van szép parkokkal, fürdőkkel és klasszikus épületekkel, elég sok helyen pedig őrzi még a régi szocialista rendszer maradványait is. Kulturális élete is igencsak sokszínű: több színház, operaház, koncertterem, mozi, és jó néhány szórakozóhely (kocsmák, diszkók) várják a fiatalabb korosztály képviselőit. 2012-ben itt rendezték meg az Eurovíziós Dalfesztivált.

Amellett, hogy Baku fontos kereskedelmi és kulturális központ, az oktatásra is jelentős hangsúlyt helyez. Az állami egyetemek mellett számos magánegyetemnek is otthont ad a város.