Salzburg repülőjegy

Salzburg repülőjegy

Salzburg repülőjegy

Ha a Salzburgba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Salzburg repülőjegy árak oldalunkat.

Annak ellenére, hogy Salzburg közeli úti cél (470 km légvonalban), egyik légitársaság sem kínál közvetlen Budapest – Sapzburg repülőjegyet, ráadásul bármennyire is közeli, a repülőjegyek ára sem alacsony. A legolcsóbb repülőjegyet Salzburgba a Lufthansa (müncheni átszállással) és az Austrian Airlines (bécsi átszállással) kínálja, de ha a menetidő is számít, gyorsabban Salzburgba szeretne jutni, mint autóval, az Austrian Airlines-t ajánljuk.

 

Salzburg

A Bajorországgal szomszédos Salzburg az egyik legnagyobb osztrák város. Ausztria legrégibb városát gyakran Mozartstadtként emlegetik, mivel a híres zeneszerző Mozart itt született és élt életének nagy részében. Szülőhelye mára már múzeum és kulturális emlékhelyként vonzza a látogatókat. Lehetőség nyílik megtekinteni Mozart táncmesterházként emlegetett lakóházát, ahol zenésztalálkozókat tartottak. Lelki szemeink előtt láthatjuk, ahogyan Mozart szimfóniákat, szerenádokat és áriákat komponál a házban. Mindenképpen ajánlatos megnézni a közel ezer éves erődítményt: Hohensalzburg várát. A 11. században épült vár középkori pompás fafaragásokkal és festményekkel díszített hercegi szobák hangulatába varázsolj vissza az oda látogatót. A Hellbrunni Kastély nem csupán reneszánsz stílusával, hanem óriási parkjával, vízi játékával bájolja el vendégeit. A közeli források vizeit játékos módon előbukkanó vízsugárként láthatjuk a parkban. A belváros látványossága a 15 000 négyzetméreten elhelyezkedő Salzburgi Dómnegyed, ahol több mint 1000 év kiállítási tárgyai tekinthetők meg. Most olyan helyekre is bejuthatunk, amely 200 évig el volt zárva a kíváncsi tekintetek elől. Salzburg mítoszát, kultúráját, teljes történelmét a Salzburg Múzeumban ismerhetjük meg. A sör szerelmeseinek jó hír, hogy a sörkészítés minden fortélyát megismerhetik, a sörkóstolási lehetőséggel egybekötött Stiegl sörfőzdében, sörtoronyban. Gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt emlékezetes élményt nyújt a Salzburgi Állatkert, a Természet háza, ahol cápaetetés szemtanúi lehetünk és rengeteg egzotikus, ritka élőlényen legeltethetjük a szemünket.