Ausztria repülőjegy

Ausztria repülőjegy

Ausztria repülőjegy

Könnyen hihetné az ember, hogy Ausztriába közelsége miatt nem keresnek repülőjegyet, pedig ez nincs így. Talán a gyorsaság, talán a csatlakozások miatt, de keresettek az Ausztriába induló repülőjáratok is.

Sokan keresnek zen kívül Ausztriából induló repülőjegyeket, aminek az az oka, hogy vannak olyan úti célok, amelyek olcsóbbak lehetnek, onnan, még akkor is, ha hozzászámoljuk a kijutás költségeit is (szerencsére azonban az esetek többségében olcsóbb Magyarországról repülni, igaz kisebb a közvetlenül elérhető úti célok száma).

 

Népszerű úti célok Ausztriában

 

Bécs

Bécs repülőjegy

Ausztria fővárosa az Osztrák-Magyar Monarchia felbomlása óta nem sokat vesztett jelentőségéből. Bécs a legvarázslatosabb európai városok egyike, és mind a mai napig elképesztő mennyiségű turista látogatja évente a várost. Az os...

Bővebben »

Graz

Graz repülőjegy

A Mura folyó két partján fekvő Graz, Ausztria második legnépesebb városa és egyetemvárosa. 2003-ban Európa kulturális fővárosa volt. Az óváros az UNESCO Világörökség része. A 17 kerületre osztott város neve szláv eredetű, kis...

Bővebben »

Innsbruck

Innsbruck repülőjegy

Ausztria Tirol tartományának székhelye az Alpok hegyláncai között, az Inn folyó partján, festői környezetben található. Hegyek és erdőségek ölelik körül, a városból láthatóak az Alpok hófödte hegycsúcsai, így amennyiben szer...

Bővebben »

Salzburg

Salzburg repülőjegy

A Bajorországgal szomszédos Salzburg az egyik legnagyobb osztrák város. Ausztria legrégibb városát gyakran Mozartstadtként emlegetik, mivel a híres zeneszerző Mozart itt született és élt életének nagy részében. Szülőhelye mára má...

Bővebben »

Ausztria

Talán nem véletlen, hogy a magas alpesi csúcsokkal, festői szépségű völgyekkel és romantikus városokkal büszkélkedő Ausztria a magyar turisták hetedik leglátogatottabb országa. Az elszigetelt kis falvakban és alig ismert hegyi tavakban bővelkedő ország Európa szívében fekszik. Ausztria valódi turistaparadicsom, és évente nemcsak magyarok, hanem a világ minden részéről érkező kirándulók, városnézők százezreit vonzza.

Az Osztrák-Magyar Monarchia idejéből fennmaradt építészeti műremekek, kulturális örökség rendkívül izgalmas városnézések lehetőségét rejti magában. Az ország leglátogatottabb városai között Bécs és Salzburg szerepel, habár főként újabban egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az eldugottabb települések is.

Szinte minden osztrák nagyvárosra jellemző, hogy hangulatos terek, kávézók találhatók lépten-nyomon, itt kifejezetten érdemes beülni valahova süteményt enni, hiszen az édességeknek Ausztriában nagy hagyománya van.

Méltóságteljes, tiszta alpesi tájak, rendkívül rendezett városok, makulátlan utcácskák, ízléses házak, valamint kivételesen magas színvonalú szolgáltatások jellemzik az országot, ezért az idelátogatók biztosan nem fognak csalódni.