Innsbruck repülőjegy

Innsbruck repülőjegy

Innsbruck repülőjegy

Ha a Innsbruckba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Innsbruck repülőjegy árak oldalunkat.

Budapestről Innsbruckba egyik légitársaság sem indít közvetlen repülőjáratokat, de olcsó Innsbruck repülőjegyet lehet foglalni az Austrian Airlines és a Lufthansa járataira.

 

Innsbruck

Ausztria Tirol tartományának székhelye az Alpok hegyláncai között, az Inn folyó partján, festői környezetben található. Hegyek és erdőségek ölelik körül, a városból láthatóak az Alpok hófödte hegycsúcsai, így amennyiben szeretnénk gyönyörködni a hamisítatlan osztrák tájban, mindenképp érdemes ide is ellátogatni.

A település már jóval a Római Birodalom előtt is lakott volt, vélhetően a vidék só- és rézbányászati lehetőségei miatt. Később, 1180-ban Andechs gróf alapította a mai Innsbruckot, ahol pénzverdét hoztak létre, és bástyafalakkal igyekeztek megvédeni a várost. A XIII. század végétől Innsbruck az első olyan városok között volt, melyekben banki szolgáltatásokat is igénybe lehetett venni, ami nagymértékben elősegítette későbbi fejlődést. 1363-tól a tartomány Habsburg fennhatóság alá került, majd Innsbruck rövidebb ideig császári székhelyként is szolgált. A tartomány Ausztriával való egyesítése után a franciáknak több alkalommal is sikerült elfoglalniuk a települést, azonban a tiroliaknak mindannyiszor kiszorították őket innen. A történelem során a város legfontosabb stratégiai pontja az Inn folyó két partját összekötő fahíd volt, melynek megszerzéséért rendszerint heves harcok folytak. Ma a város építményei még mindig árulkodnak a régmúlt időkről, idelátogatva érdemes megtekinteni a számtalan barokk stílusú templomot, valamint megtekinteni a számos különféle múzeumot és az Ambras kastélyt.