Graz repülőjegy

Graz repülőjegy

Graz repülőjegy

Ha a Grazba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Graz repülőjegy árak oldalunkat.

Közvetlen Budapest Graz repülőjegyet egyik légitársaság sem kínál. Ennek egyik oka talán, hogy túl közel fekszik Graz Budapesthez (légvonalban csak 290 km), de leginkább az, hogy kevesen keresik ezt az úti célt repülővel, inkább vonattal, busszal. vagy autóval vágnak neki az útnak. Ha figyelembe vesszük, hogy autóval alig 4 óra alatt meg lehet tenni a távot, akkor ezzel csak az Austrian Airlines által kínált átszállásos repülőjegy tudja felvenni a versenyt, amivel 2 óra 20 perc alatt Grazba lehet repülni Bécs érintésével.

 

Graz

A Mura folyó két partján fekvő Graz, Ausztria második legnépesebb városa és egyetemvárosa. 2003-ban Európa kulturális fővárosa volt. Az óváros az UNESCO Világörökség része. A 17 kerületre osztott város neve szláv eredetű, kis várat, váracskát jelent. Mivel Ausztria a mérsékelt égövben fekszik, így az óceáni és a kontinentális hatás is befolyásolja ághajlatát. Ugyanúgy megtalálható a négy évszak, mint hazánkban, ezért a hőmérsékleti értékek teljesen tipikusak. A hegyvidékeken csapadékban gazdag alpesi klíma uralkodik, itt rövid a nyár és hosszú a tél.

Graz látnivalói

Annak, aki a városba érkezik érdemes megtekintenie a Szigetet. Ezt a szigetet a Mura folyón mesterségesen hozták létre egy new yorki művész tervei alapján. Az acélszerkezetet Vito Acconci félig nyitott kagyló formájúra tervezte. A fedett rész modern kávézóként üzemel, a nyitott részében rendezvényeket is szerveznek. A szigetről új híd vezet a Mura mindkét partjára. A Schlossbergbahn Graz egyik legfőbb jellegzetessége. Az üvegtetős megoldásnak köszönhetően csodálatos kilátást nyújt az utazóknak. Innen pedig eljuthatunk a Schlossbergplatzra. A Haragjáték miatt naponta háromszor gyűlnek össze turisták és a helyiek egyaránt. Érdemes még bejárni a Ferences templomot, amelyet még az 1200-as években alapítottak a város közepén. A szerelmesek kedvelt találkozóhelye a zöld övezetű Stadtpark. A kupolás Városháza már régóta Graz főterének meghatározó épülete. Amit szintén kár lenne kihagyni az az Eggenberg Kastély, ahol már számos kulturális rendezvényt is szerveznek.