Bécs repülőjegy

Bécs repülőjegy

Bécs repülőjegy

Ha a Bécsbe szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Bécs repülőjegy árak oldalunkat.

Bécsbe jelenleg csak az Austrian Airlines indít közvetlen repülőjáratokat a szerdai nap kivételével minden nap. Átszállással az Alitalia, a Tarom és a Lufthansa légitársaságok indítanak még repülőjáratokat Bécsbe.

 

Repülőjegyek Bécsből

A Malév csődje önmagába szomorú tény mivel komoly problémák elé állítja azokat, akik Budapestről utazni szeretnének. De sajnos a csőd további problémákat is felvetett. A Malév egy olyan közép-európai légitársaság volt, ami hozzásegítette a Liszt Ferenc repülőteret ahhoz, hogy tranzit repülőtér legyen, így számos interkontinentális járatnak megérte ide eljönni.

A Malév megszűnésével több interkontinentális vagy távolabbi úti célra repülőjáratokat indító légitársaság is megszüntette Budapesti járatait. Hogy csak egy példát hozzunk fel, az American Airlines megszűntette a Budapest – New York közvetlen repülőjáratot, így ma nagyjából ~ 150 000 ft egy oda-vissza repülőjegy New York-ba, míg azelőtt ~ 100 000 Ft-volt.

Szomorú, de így még inkább életképessé válik az a gondolkodás, amikor a repülőjegyek keresésénél nem csak Budapesti kiindulással, hanem Bécsi kiindulással is számol, főleg, ha a nyugati országrészben lakik. Ez persze tovább mélyíti a problémát, hisz mégjobban csökkenhet Ferihegy forgalma, de több marad a pénztárcánkban.

Széles körben elterjedt az a szerintünk tévhit, hogy Bécsből olcsóbban lehet repülni. Ez nem így van, bár kétségtelen, hogy vannak olyan repülőjegyek, illetve úti célok, ahová megérheti a Bécsi indulás. Tegyen egy próbát, és a fenti keresővel keressen bécsi kiindulással is.

A talált repülőjegy árhoz, még számolja hozzá a kiutat is.

Ha autóval indul el a Bécsi repülőtérre (Flughafen Wien-Schwechat – VIE), ugyanúgy kell mennie, mintha Bécsbe menne, de bécs előtt ~10 Km-re a táblával jelzett helyen le kell kanyarodnia (13-as kihajtó Flughafen) ezek után már táblával jó jelezve van az útvonal, ami még 1,5 Km.

A parkolásra több lehetősége van a repülőtér mellett, az árakról itt érdemes tájékozódni, de egy hétre nagyjából 100 € a parkolás.

Ha 4-en utaznak egy autóval Budapestről (230 Km), az üzemanyagköltségekkel, pályamatricával és parkolóval, a költségek nagyjából 10 000 Ft-ra jönnek ki / utas.

A Máv reggel 6-tól délután 5-ig 7 vonatot indít Bécsbe, a vonatjegy 25 €-ba kerül, a menetidő Wien Meidling állomásig 3 óra és 10 perc. A vonatjegy felmutatásával kedvezményesen lehet kijutni a Bécsi repülőtérre Postbus-szal, ami fél óránként indul és ~ 10 perc a menetidő. A menetjegy 1 útra 7€-ba kerül. A vonatjegy, illetve a tranzit jegy összesen 39€ oda-vissza, ami nagyjából 11 ezer Ft, tehát nagyjából ugyan annyi, mint, ha autóval 4-en utaznának.

Bécs

Ausztria fővárosa az Osztrák-Magyar Monarchia felbomlása óta nem sokat vesztett jelentőségéből. Bécs a legvarázslatosabb európai városok egyike, és mind a mai napig elképesztő mennyiségű turista látogatja évente a várost.

Az osztrák fővárost áthatja a hagyományok, a klasszikus stílus és a modern kor vívmányainak ötvözése. Területén semelyik európai városhoz nem fogható mennyiségű műemlék található. Az idelátogatók gyönyörködhetnek a híres Schönbrunnban, melyet sokan csak úgy emlegetnek, hogy „Ausztria Versailles-a”, meglátogathatják a Szent István Székesegyházat vagy a Belvedere palotát. Az utcákat járva érdemes felkeresni a világörökség részévé nyilvánított Ringstraßét, ahol megcsodálható a Parlament, valamint az Operaház impozáns épülete.

A fővárosi kirándulás során érdemes felkeresni az I. kerületben található Hawelka kávéházat, mely a régi idők emlékét őrzi, sajátos hangulatán nem fogott a megnyitása óta eltelt 85 év. A múzeumok kedvelői is megtalálják itt számításaikat, a Szépművészeti, valamint a Természettörténeti Múzeum mindig megújuló kiállításokkal várja a látogatókat.

Bécs nem csupán az adventi időszakban csábító úti cél, hiszen az európai kulturális örökség egyik fellegvárában a legmagasabb szintű szolgáltatások élvezete mellett ízelítőt kaphatunk az elmúlt századok történelméből, hangulatából.